|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spryskiwacze przednich leflektorów |
Autor |
Wiadomość |
Cytrus
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero I 90 Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Wrz 2009 Posty: 47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-02-2010, 19:05 Spryskiwacze przednich leflektorów
|
|
|
Witam .
Mam pytanko czy ktoś z was może wie jak naprawić przednie spryskiwacze reflektorów. Rozebrałem całość i sprawdziłem po kolei : pompkę działa podaje płyn , przewody przeczyściłem są drożne. Tylko trójnik łączący główny przewód z dwoma przewodami do spryskiwaczy blokuje. Jak dmucham powietrze to słabo ale przechodzi, próbowałem go przeczyścić ale nie mogę go rozebrać. Ma ktośmoze jakiś pomysł jak zreperować cudeńko .
[ Dodano: 19-02-2010, 19:07 ]
chyba znalazłem post na forum . Przepraszam za zawracanie głowy |
|
|
|
 |
Andriu.Rg
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 1988 LONG 2,5TD
|
Wysłany: 18-09-2010, 00:46
|
|
|
Kupić nowy trójnik. Miałem dokładnie ten sam problem, okazuje się że w środku była już sałatka z rdzy. Trójnik ma za zadanie nie tylko lać płyn w dwa przewody ale jeszcze nie dopuścić do cofki lub wypłynięcia płynu między zbiornikiem a trójnikiem - stąd jakieś cuda wianki w środku, które po 20 latach mają prawo skorodować. |
_________________ -Sprzedaj ten złom...
-Sam się sprzedaj. |
|
|
|
 |
Cytrus
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero I 90 Long
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Wrz 2009 Posty: 47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-10-2010, 12:30
|
|
|
można rozebrać trójnik wywalić rdzę i wszystkie śmieci co tam zalegają ( aby był swobodny przepływ płynu ) i wsadzić go z powrotem a w sklepie hydraulicznym kupić zawór zwrotny i umieścić go między trójnikiem a pojemnikiem na płyn (bez zaworu zwrotnego cały płyn by nam uciekł ) . Ja szukałem trójnika z zaworem ale dałem sobie spokój . I zrobiłem jak wyżej |
|
|
|
 |
|
|