układ hamulcowy |
Autor |
Wiadomość |
piwar78
Nowy Forumowicz piwar
Auto: Pajero 2.5TD '94r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-02-2010, 10:46 układ hamulcowy
|
|
|
witam.mam takie pytanko; otóż ostatnio jak jechałem swoim pajero to przy hamowaniu strasznie zaczeły zgrzytac hamulce tylne.. pomyślałem ze to klocki a po chwili hamulec sie zapadł i z prawego tylnego koła leci ciurkiem płyn hamulcowy..dokładnie nie jestem w stanie stwierdzic z którego to miejsca ale jesli ktos wie co to mogło sie stac to prosił bym o podpowiedz |
|
|
|
 |
stegano
Forumowicz
Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 341 Skąd: z lasu
|
Wysłany: 22-02-2010, 12:36 Re: układ hamulcowy
|
|
|
piwar78 napisał/a: | witam.mam takie pytanko; otóż ostatnio jak jechałem swoim pajero to przy hamowaniu strasznie zaczeły zgrzytac hamulce tylne.. pomyślałem ze to klocki a po chwili hamulec sie zapadł i z prawego tylnego koła leci ciurkiem płyn hamulcowy..dokładnie nie jestem w stanie stwierdzic z którego to miejsca ale jesli ktos wie co to mogło sie stac to prosił bym o podpowiedz |
Jeżeli to nie przewód chamulcowy to najprawdopodobniej, coś się stało z szczenką... Może z tłoczkiem... Musisz po prostu ściągnąć koło i sprawe obadać.
Powodzenia! |
_________________ Dziennik - z życia Pajero
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=39397 |
Ostatnio zmieniony przez stegano 22-02-2010, 15:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 22-02-2010, 13:21
|
|
|
Może Ci po prostu w jakiś magiczni sposób wysunęło klocek z zacisku podczas hamowania,jak był w dużej mierze zużyty...z tąd to tarcie na początku.Agdy przychamowałeś mocniej,to
'wyciągneło'"klocek całkiem i wtedy tłoczek wysunął się tak dużo,że puścił płyn...
.. W każdym razie jak nie rozbierzesz to śię nie dowiesz |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 22-02-2010, 15:39
|
|
|
Najprawdopodobniejszą wersję wydarzeń przedstawił Ci Kol. Gołąb
Pozdrawiam |
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 22-02-2010, 17:35
|
|
|
A klocków hamulcowych tzn okładziny masz jeszcze dużo czy blacha sama?? Pytam gdyż jeśli dużo masz okładziny to jest wielce prawdopodobne że będziesz musiał tarczę hamulcową wymienić czyli Cytat: | .. W każdym razie jak nie rozbierzesz to śię nie dowiesz |
|
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
|