|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS3A 1.6] wymiana żarówek podświetlających zegary + dostęp |
Autor |
Wiadomość |
kgebczyk
Forumowicz
Auto: Inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lut 2010 Posty: 121 Skąd: Radom
|
Wysłany: 22-02-2010, 12:25 [CS3A 1.6] wymiana żarówek podświetlających zegary + dostęp
|
|
|
cześć!
mam wrażenie że moje żaróweczki świecą słabo... w nocy ciężko mi odczytać przebieg na liczniku kilometrów... napis "LANCER" w zegarkach ledwo się świeci..
pomyślałem że być może któraś żaróweczka się tam spaliła, albo są już przydymione od eksploatacji i warto by je wymienić żeby ożyły pełnią blasku.
wie ktoś co i gdzie trzeba odkręcić żeby wyjąć zegary? jakie żarówki tam wchodzą?
czy przebiegi się nie wyzerują jak wyjmę je?
drugie pytanie dotyczy dostępu do zegarka. jest on zintegrowany z centralnymi kratkami nawiewu. marzy mi się umieścić tam wyświetlacz 2x16 jako termometr/woltomierz/zegarek ale muszę to otworzyć, pomierzyć i popatrzeć czy to ustrojstwo tam się zmieści.
wie ktoś może jak tam się dostać?
sorki za takie "trywialne" pytania, ale ciężko znaleźć takie informacje w necie albo ja jakoś źle szukam...
szkoda że nie ma PL książki serwisowej
Pozdro! |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 22-02-2010, 12:28
|
|
|
Nastepny temat a tutaj są tematy od obu spraw:
oświetlenie:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31963
termometr zamiast zegarka:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=48799
Można było tam zapytać (może mod scali tematy?). A jak już rozmontujesz zegarek to zrób fotki.
[ Dodano: 22-02-2010, 12:44 ]
kgebczyk napisał/a: |
niby są ale co z tego jak nic w nich nie ma apropo tego co pytałem. |
Nie pisałem że tam są informację tylko że warto było by tam kontynuować aby nie mnożyć wątków i żeby potem komuś było łatwo poszukać interesujących informacji.
Rozkręcić tą część od zegarka należy rozpocząć od odkręcenia osłony zegarów pod nią są śrubki, potem osłona radia do wyciągnięcia (przynajmniej po lifcie) na zatrzaskach i reszta tej listwy powinna być na zatrzaskach jak oglądałem.
Edit zniknął jeden post....? |
|
|
|
 |
kgebczyk
Forumowicz
Auto: Inny
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lut 2010 Posty: 121 Skąd: Radom
|
Wysłany: 22-02-2010, 15:38
|
|
|
krzychu napisał/a: |
Edit zniknął jeden post....? |
tak bo stwierdziłem że masz rację i nie ma co się sprzeczać.
w topiku z pierwszego linku przeoczyłem info o tym jak rozkręcić te zegary
drugi link to mój topik
termometr w fazie przemyśleń. przedstawiłem sprawę kumplowi złotej elektronicznej rączce i zobaczymy co z tego wyjdzie (bo ten gość od cubeelectronics.com się nie odzywa)
w każdym razie - wybaczcie że "nabijam posty"... być może forum Renault Clio mnie tak rozpieściło tam w gęstwinie 400 stron tematów naprawdę łatwo było znaleźć interesującą informację, była książka serwisowa ogólnie dostępna a i foto-tutoriale zdarzały się często i na różne tematy. dodatkowo - w clio 1, które użytkowałem, wszystkie śrubki były w zasadzie jak na dłoni więc i na czuja można było walczyć. no generalnie - informacji było bardzo dużo i były bardzo bardzo dobrze opisane.
tu napisałeś (bez urazy, dzięki i tak, że chciało Ci się klepnąć w klawiaturę)
Cytat: | "Rozkręcić tą część od zegarka należy rozpocząć od odkręcenia osłony zegarów pod nią są śrubki" | no spoko
teraz mniej więcej sobie wyobrażam o co chodzi.
ze swojej strony obiecuję zrobić foto poradnik odnośnie termometro-woltomierzo-zegarka o ile ten pomysł wejdzie w fazę realizacji u mnie. narazie czekam do wiosny/lata bo nie chce mi się marznąć
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|