Przesunięty przez: akbi 28-09-2007, 15:20 |
Kod lakieru do EVO VI |
Autor |
Wiadomość |
hubertuss [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2005, 11:43 Kod lakieru do EVO VI
|
|
|
Witam
Bardzo bym prosił o podanie kodu lakieru do Lancera EVO VI. Interesuje mnie głównie niebieski odcień ale jeśli nikt takiego kodu niema to może być też inny kolor byleby do EVO VI. Jest mi on potrzebny żeby polakierować nadwozie w modelu 1/24. Z pewnością pokaże foty jak go skończe. Z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-08-2005, 11:47
|
|
|
Kod czyli nazwa?? Były dwa niebieskie: Icelle Blue - ciemniejszy i Reims Blue - jasniejszy |
Just think...
. |
|
|
|
 |
hubertuss [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2005, 12:02
|
|
|
chodzi mi o kod bo bez niego niekupie lakieru |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 02-08-2005, 12:22
|
|
|
A to w sumie ciekawe - service manual podaje tylko 3 kolory i żaden nie jest niebieski
SILVER A69 AC11169 Satellite Silver Metallic
BLACK X08 AC11008 Pyreness Black Coloured Pearl
WHITE W83 AC10983 Scotia White Solid
No nie wiem - jeszcze popytam jeszcze jedno pytanie bo pod maską io bagażnik maleowane były innymi kolorami tez chcesz ich numery? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
hubertuss [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2005, 12:27
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | No nie wiem - jeszcze popytam Very Happy |
byłbym bardzo wdzięczny
Cytat: | jeszcze jedno pytanie bo pod maską io bagażnik maleowane były innymi kolorami tez chcesz ich numery?
|
nie wystarczy mi kolor karoserii bo w modelu niejest nic otwierane |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 02-08-2005, 13:57
|
|
|
a nie prosciej isc do sklepu wziac palete lakierow mitsubishi i poszukac niebieskiego ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 02-08-2005, 16:09
|
|
|
Matejko napisał/a: | a nie prosciej isc do sklepu wziac palete lakierow mitsubishi i poszukac niebieskiego ?? |
A to kolego nie jest takie proste, kody kolorów tych aut nie wystepują w palecie Mitsubishi, nawet w manualu nie mam takiego a wiem, że niebieski był. I tu jest ból.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 02-08-2005, 16:12
|
|
|
to tez sie koledze niebieskiego zachcialo evo |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 02-08-2005, 16:27
|
|
|
Jackie napisał/a: | nawet w manualu nie mam takiego |
Chyba mamy ten sam service manual |
Just think...
. |
|
|
|
 |
hubertuss [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2005, 20:14
|
|
|
Matejko napisał/a: | to tez sie koledze niebieskiego zachcialo evo Very Happy |
ano zachciało mam Subaru Impreze w niebieskim metaliku i chciałem żeby ten też był taki. Pięknie by to wyglądało na półeczce w gablocie, niedość że odwieczni rywale to w dodatku w podobnym kolorze Ale widze że są problemy z odnalezieniem tego lakieru tak więc chyba pomaluje go na biało. Dzięki Hubeeert za kody lakierów. Prace potrwają ok. 2-3 tygodni w zależności ile będe miał czasu i chęci i wówczas zaprezentuję Wam moje ''dzieło''
ps. a może byście otworzyli nowy dział galerie modeli. Być może jest jeszcze ktoś na forum kto zajmuje się modelarstwem/kolekcjonertstwem modeli (niekoniecznie Mitsubishi ) Mógłym się również podjąć moderowania działu. Ale taki dział miałby sens istnienia tylko wtedy jakby było troche osób zainteresowanych tym tematem. Przepraszam że piszę to tutaj ale niewiedzialem gdzie to umieścic |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 02-08-2005, 20:21
|
|
|
Nie przepraszaj ciesze się że Modele Mitsu tez wzbudzają emocje co do białego to wersja RS była jedyna dostepna tylko w białym kolorze tutaj masz sporo informacji o EVO dostęp do części z nich wymaga płacenia jakby co daj znać mam abonament
P.S. Zmniejsz proszę swój obrazek w podpisie do rozmiaru 400x50 max (dł x wys) |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 02-08-2005, 20:24
|
|
|
Cobalt-Blau - T10
Siara... i wszystko jasne |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
Ostatnio zmieniony przez Matejko 02-08-2005, 20:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 02-08-2005, 20:24
|
|
|
ja mam takie pytanko hubertuss czy te wszystkie autka w Twoim podpisie to sa modele ? moglbys zapodac jakimis wiekszymi fotami ? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 02-08-2005, 20:33
|
|
|
Matejko w EVO 6 były dwa niebieskie: Icelle Blue - ciemniejszy i Reims Blue - jasniejszy jak już zreszta u góry napisałem... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
hubertuss [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2005, 20:37
|
|
|
Matejko napisał/a: | Cobalt-Blau - T10
Siara... i wszystko jasne Mr. Green |
dzięki
Hubeeert napisał/a: | Nie przepraszaj Very Happy ciesze się że Modele Mitsu tez wzbudzają emocje Very Happy co do białego to wersja RS była jedyna dostepna tylko w białym kolorze tutaj masz sporo informacji o EVO dostęp do części z nich wymaga płacenia jakby co daj znać mam abonament Very Happy
P.S. Zmniejsz proszę swój obrazek w podpisie do rozmiaru 400x50 max (dł x wys) |
wzbudzają wzbudzają szczególnie EVO VI obrazek narazie wywale a za jakiś czas wstawie nowy... zaktualizowany
Cytat: | ja mam takie pytanko hubertuss czy te wszystkie autka w Twoim podpisie to sa modele ? moglbys zapodac jakimis wiekszymi fotami ? |
tak, to wszystko modele. Niestety mam tylko takie małe fotki ale jak znajdę troszkę czasu to porbie fotki i wrzuce Być może jeszcze gdzieś na kompie zachowały się duże.
pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
|