Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sterownik centralnego zamka
Autor Wiadomość
petrus 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant V6 Sport
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 24-02-2010, 18:25   Sterownik centralnego zamka

hey,

Zastanawiam się nad zmianą sterownika zamka centralnego, ponieważ ten mój nie daje mi żadnych sygnałów o tym że zamek jest otwierany lub zamykany. Zamek mam na pilot, przydatne jest przynajmniej mrugnięcie kierunkowskazami.
Pojechałem dzisiaj do elektryka, popatrzył i wydedukował że jeśli chce tak mieć w swoim sterowniku, to ok 1h roboty i ok 60zł..
Za tyle mam nowy sterownik, z nowym pilotem i możliwością chociażby domykaniem szyb.
Ale tu, jeśli już bym się zdecydował na zmianę sterownika, chciałbym już wtedy nie z pilotem, a z tzw scyzorykiem, widziałem że można dokupić do niego grot, dorobienie i już, ale nasuwa się pytanie czy to nie będzie bardziej skomplikowane, czy np w kluczyku nie ma jakiejś płytki elektronicznej do immobilisera, lub coś w tym stylu.
Orientuje się ktoś czy w tym modelu można dorobić tak kluczyk ?
Mitsubishi Galant V6 1999r 2,5 163KM 24v

Dzięki z góry za odpowiedź !

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-02-2010, 18:44   

Witam.
Taki nowy sterownik z podłączeniem u elektryka wyjdzie Cię min 150zł
Ale słyszałem że te tanie strowniki z kluczykiem w scyzoryku są trochę słabej jakości a u Ciebie to raczej jest immobiliser w kluczyku.
Ja bym dorobił to mruganie kierunkami do orginalnego.

Odpowiedz do tematu