Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A/W 2.5] PROFESJONALNY WYDECH
Autor Wiadomość
jOkerek 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA5A
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-02-2010, 21:04   [EA5A/W 2.5] PROFESJONALNY WYDECH

witam wszytskich zainteresowanych tematem... wiele sie naczytalem ale tylko o koncowych tlumikach a mi chodzi o cos wiecej :)

mianowiscie nawiazujac do tematu budowy kompletnego ukladu dolotu oraz kompletnego ukladu wydechowego poczawszy od kolektora celem zwiekszenia mocy naszych kochanych autek chcialbym aby w tym temacie byly istotne informacje ktore pomoga w przyszlosci forumowiczom przy takiej wlasnie przerobce...

czyli wszystko co moze okazac sie pomocne tj. ceny ? z czego zrobic ? gdzie zrobic ? jak zrobic ? itd.
wszystkie zdjecia, wskazowki i info na ten temat mile widziane :)

w ciagu najblizszego miesiaca zaczne prace nad swoim ukladem wydechowym i oczywiscie wiedza sie podziele :) wybor padl na kwasowke

[ Dodano: 27-02-2010, 23:06 ]
dodam tylko aby nie pisac o seryjnych ukladach gdyz ten temat ma na celu rozwiniecie sportowego ukladu wydechowego od pocztaku lacznie z kolektorem az po sam koniec...

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 27-02-2010, 23:14   

jOkerek, ten temat http://forum.mitsumaniaki...%B3ad+wydechowy powienin Ci pomóc w zaprojektowaniu profesjonalnego układu wydechowego. Życze powodzenia
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

kungfumiszcz 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2000 ST.W GLS
Wysłany: 01-03-2010, 19:35   

http://www.malon.pl/

robia rewelacyjne tlumiki na zamowienie. dobieraja w/g danych producenta. kilku znajomych robilo u nich (motory, samochody, quady). tez bym zalozyl jakis ladny tlumik, ale w dieslu mija sie to z celem, do tego mam rozbity tyl :(

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 03-03-2010, 08:15   

kungfumiszcz napisał/a:
http://www.malon.pl/

robia rewelacyjne tlumiki na zamowienie. dobieraja w/g danych producenta. kilku znajomych robilo u nich (motory, samochody, quady). tez bym zalozyl jakis ladny tlumik, ale w dieslu mija sie to z celem, do tego mam rozbity tyl :(

Firma moze super, ale blad juz na stronie tytulowej nie swiadcze o profesjonalizmie ;) .

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 03-03-2010, 09:44   

No jeśli literówka ma świadczyć o tym, że źle robią układy wydechowe to współczuję takiego podejścia do życia...Mechanik nie musi się znać na internecie (tylko na mechanice), a literówka może się i Miodkowi przydarzyć...

Ze swojej strony polecam el-teca. Robiłem u nich tłumik końcowy i jestem bardzo zadowolony, miał mieć dobry przepływ spalin, ładny dźwięk i jednocześnie nie być głośny i taki właśnie jest. Koszt kompletnego wydechu bez kolektora, na 2 tłumikach to jakieś 2 tyś zł.

jOkerek 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA5A
Wysłany: 03-03-2010, 16:13   

http://www.el-tec.pl/pl/index.html / i niedaleko :) jak tylko uratuje skrzyni to sie do nich wybiore - zobaczymy co zaoferuja do galanta i jakich pieniazkach...

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 03-03-2010, 21:57   

O el-tecu juz było pisane na forum, rzeczywiscie ludzie chwala i sam tez bralem ich pod uwage na przyszlosc...a literowka na glownej stronie, coz, to jest wizytowka, nawet facet co mi szambo wybiera ma porzadna i bez bledow zrobiona, jest to kwestia podejscia do sprawy :) I nie wiem czemu mi wspolczujesz-jakos ani ja ani moja rodzi nie cierpi z tego powodu :lol: Pozdrawiam.

Co do ceny 2tys to chyba nie jest kosmos jak na tę jakość?

Odpowiedz do tematu