|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Oleje 4g63 |
Autor |
Wiadomość |
JaneczekJ [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 23:55 Oleje 4g63
|
|
|
Poprzedni właściciel nalał do wspom.kier.DOT-3 chyba to nie najlepszy pomysł,jak to wymienić i co zalać?
Zamierzam też wymienić olej w silniku--propozycje? 4g63 8v 91" |
|
|
|
 |
bobekm [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 23:59
|
|
|
DOT-3?? nie do hamulcow to czasem??:D lol nie bardzo sie orientuje ale chyba gdzies przy ukladzie od wspomagania powinno byc cos do spuszczania tego plynu. Patrzyles kolo przekladni kierowniczej? jesli cos nie tak mowie to prosze mnie poprawic.
Ja w swoim Galu uzywam oleju 10W-40 super texaco, i powiem szczerze ze nie narzekam. Chociaz moj Gal to 1998 a twoj troszke starszy. Musieliby sie inni wypowiedziec. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-09-2006, 08:52
|
|
|
Do wspomagania Dexron I lub II - taki czerwony co to też do ASB leją.
Do silnika - zależy od stanu - ja leję Mobil Super S 10W40, ale może w Twoim przypadku lepiej jakiś minerał - 15W40 (Mobil Super M). |
|
|
|
 |
|
|