Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
21-03-2010, 11:42
[EAx 97-04] EA2A Mściwojów koło Jawora
Autor Wiadomość
Szymen 
Forumowicz

Auto: Ford Fiesta 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-03-2010, 23:24   [EAx 97-04] EA2A Mściwojów koło Jawora

Witam.

Po pierwsze witam wszystkich użytkowników szczególnie galantów:) Pozdrawiam Was wszystkich i proszę o wyrozumiałość w stosunku do mnie i moich czasem dziwnych pomysłów i lenistwa...

Po drugie skoro się już przywitałem to na wstępie krótka moja i nieciekawa historia... a mianowicie jestem sobie posiadaczem pewnego forda który coraz to bardziej mnie denerwuje i posiadam dzięki niemu coraz to większą chęć zmiany samochodu... skoro się tu zarejestrowałem domyślacie się pewnie ze wybór padł na galanta właśnie:) Interesuje mnie galant właśnie z tego przedziały produkcyjnego z silnikiem obdarzonym podtlenkiem LPG oraz manualna skrzynią biegów o wersji sedan już nawet nie wspominając (poprzez oczywistość) a w związku z tym i to będzie już

Po trzecie proszę Was o pomoc w ocenie samochodu z allegro...
Pojawia się on po raz kolejny na tejże stronie i jakoś tak kupców ma jak na lekarstwo... Może Wy znawcy tematu będziecie wiedzieć coś więcej o nim?

http://moto.allegro.pl/it...shi_galant.html

Rok produkcji 1997
Przebieg (km): 220000
Pojemność silnika (cm3): 1997
Moc silnika (KM): 136
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Zielony
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Zarejestrowany w Polsce
Witam mam do sprzedania mitsubishi galant autko jest w bardzo dobrym stanie tel kontaktowy 781206999 interesuje mnie również zamiana rozważę każdą propozycje.Samochód posiada instalacje gazową bardzo dobrej włoskiej firmy autko na gazie pracuje super nic nie pszczela nie kicha . Do samochodu są dwa komplety kół zimowe 15 cali i letnie 17 cali
Ostatnio zmieniony przez Kmer 02-03-2010, 23:52, w całości zmieniany 1 raz  

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 01-03-2010, 23:34   

kierunki wymienione na te po lifcie, prawdopodobnie nie za rowne szczeliny miedzy maska pol ewej i po proawej stronie, wewnetrzna oslonka(zaslepka) przy lewym halogenie jakby byla zle spasowana, zle spasowana lapma (kierunek) lewy przedni wzgledem zderzaka, prawdopodobnie lapie juz go korozja tylnego nadkola, nie oryginalna olonka (sruba) mocujaca wlot powietrza do filtru powietrza po otwarciu maski.
Pozdroo

Dman666 
Forumowicz

Auto: EA5W
Wysłany: 02-03-2010, 13:11   

Robson86 napisał/a:
prawdopodobnie nie za rowne szczeliny miedzy maska pol ewej i po proawej stronie,zle spasowana lapma (kierunek) lewy przedni wzgledem zderzaka, prawdopodobnie lapie juz go korozja tylnego nadkola
Pozdroo

Co do szczelin to raczej nie mozna stwierdzic, ze cos sie dzialo...kierunki zle spasowane bo sa prawdopododbnie nieori ( Depo).
Co do korozji nadkoli to zastanawiam sie czy w ogole powinno sie o tym pisac przy ogledzinach Galantow-te nadkola jak sa zdrowe to dopiero jest powod do zastanowienia ;-)
Jak sa zrypane jak w tym egzemplarzu (a sa!) to jest to normalne.

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 02-03-2010, 16:29   

Gdzieś tu już czytałem - lepiej kupić galanta z przeżartymi nadkolami i je zrobić, niż kupić ze zrobionymi ;)
Stwierdzenia ze szparami bym nie ryzykował - taki kolor i tak padają cienie, że nie bardzo można jednoznacznie coś powiedzieć...
Jeśli ten galant jest już kupę czasu na allegro, to wszystko w porządku z nim raczej nie jest :D

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 02-03-2010, 22:08   

Pytać o pomoc w obejrzeniu: Kmera, Trawkinsa, KaWu, Wowika.
Galant jest na jaworskich blachach, więc mogli by zajrzeć w okolicę i oblukać. :wink:

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

Szymen 
Forumowicz

Auto: Ford Fiesta 1.3
Wysłany: 02-03-2010, 23:21   

hmm z miłą checia...
jednakowóż pozbyłem sie niestety dzisiaj części środków na samochód:( także bede musiał poczekac az gosc wystawi go jeszcze ze dwa razy:)

Jednakze jeśli którys z panów ma blisko, chwilke casu i checi to bede zobowiazany na szczegółowsze informacje... a nóż ewnetualnie ktos inny sie skusi?

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 03-03-2010, 08:32   

Jak ktoś będzie chętny (to pisać) to mogę obejrzeć. Będę w ok. Mściwojowa w niedzielę/poniedziałek.
Widzę, że sprzedawca ma jeszcze inne części do Gala (z anglików).
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi