Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
GIEŁDA W POZNANIU
Autor Wiadomość
magdalenka
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2010, 09:24   GIEŁDA W POZNANIU

Hej, jestem z lubelskiego i 17-ego w czwartek wybieram sie na giełde do poznania.

czy możecie mi powiedzieć czy warto jechać tam po samochód i czy wogóle znajdę jakiegoś fajnego colcika godnego uwagi i pieniędzy?

błagam o pomoc bo termin coraz bliżej!!!

z góry bardzo bardzo bardzo dziękuje :wink:

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2010, 09:37   

magdalenka, Nie lepiej skorzystać np.: z otomoto, znaleść odpowiadające autko, poprosić na danym subforum regionalnym o sprawdzenie i wtedy pojechanie na "pewniaka", zamiast jechać "w ciemno" i kupować byle co? A jak nie znajdziesz, to kilkuset kilometrową wycieczkę sobie tylko zrobisz :wink: .
Pozdrawiam
Bogdan

magdalenka
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2010, 09:54   

ja wiem o tym, ale na otomoto nie wszystkie sa wystawione a co mi sie podobało to okazywało sie do bani.

słyszałam, że pod poznaniem jest dużo komisów i można coś znaleźć tylko to jest rozwiązanie dla kogoś kto nie wiem co chce.

a nie orientujesz się, czy bywały na tej giełdzie jakieś colty?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 04-03-2010, 10:15   

to nie lepiej do slomczyna ??
do poznania to bym sie wybral jakbym chcial tego colta poskladac z czesci, a samochodow to tam nigdy nie widzialem w jakiejs ogromnej ilosci wg mnie szkoda kasy, chyba ze przy okazji rodzine odwiedzasz w poznaniu :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

magdalenka
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2010, 10:35   

no może i lepiej :wink: no własnie dużo osób mi mowiło ze jak się jedzie na poznań (od lublina) to jest strasznie duzo komisów na podwórkach, prawie komis na komisie (dokłanie trasa na jarocin) no ale ja nigdy nie byłam w tych okolicach i nie wiem co teraz robic :cry:

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 04-03-2010, 10:47   

Dobre samochody sprzedają się dość szybko. Zwłaszcza te tańsze z racji wieku. Na giełdach są zwykle złomy i przystanki autobusowe oraz bałwanki ulepione z 3-5 pojazdów. W pseudokomisach zwykle też, a te dobre mają doliczoną odpowiednia marżę.
Szkoda tłuc się tyle kilometrów, bo wartych obejrzenia może być 1-2 samochody, a może nie być ich wcale. Szukaj ogłoszeń prywatnych.

magdalenka
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2010, 10:49   

eh, no nic dzięki, będę szukać dalej... :cry:

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 04-03-2010, 10:51   

Dokładnie - trasa Pleszew -Jarocin. Istne "zagłębie komisowe" jest też w Gnieźnie. Oczywiście w przypadku komisów podwójna ostrożność !

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 04-03-2010, 11:56   

jestem z kalisza i chodzi Tobie pewnie o odcinek drogi pleszew - piekarzew, suchorzew i przed jarocinem sie konczy, plus trasa ostrow - pleszew - zielone laki itp. jest tam sporo komisow,
i wlasnie cos mi nie pasowalo jak napisalas pod poznaniem - pod poznaniem to jest kórnik ;)
z jarocina do poznania to 70km, a z pleszewa 90km.
Az z pulaw do poznania bym sie nie zapuszczal ani tu w moj rejon, chyba ze masz cos na oku - szukajac auta i przyjezdzajac ze moze sie trafi - wrocisz do domu z niczym, szukasz najnowszego colta czy starszych? bo jak starszych to uwierz mi, ze nie masz po co przyjezdzac :(
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Spoxik 
Mitsumaniak
Autko z duszą

Auto: Galant EA2A 1997r.
Wysłany: 04-03-2010, 13:15   

powiedziano mi ze jak na poznan sie jedzie trasa jarocinska ;] dlatego mowilam ze pod poznan :|

szukam od 1998 do 9 tys no moze byc w porywach do 10 tys, no wlasnie fajnie by bylo jakby ktos widzial cos fajnego i dal cynka to bym pojechala bo teraz jak mi piszecie ze nie warto robiec tyle km to mam duze watpliwosci.

moglibyscie mi ocenic tego colta? i powiedziec czym roznia sie swiatla poliftowe od liftowych czy jakos tak? bo juz raz mi go oceniano i wlasnie o tych swiatlach mi napisano ze z tylu sa poliftowe a z przodu nie, a ja bardzo roznicy nei widze...

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11541915

madzia (pisze z chlopaka konta :wink: )

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 04-03-2010, 18:05   

Tez jestem zdania, że tylne są troszkę inne niż np w moim cojocie z 1996. Takie... nowsze, chociaż kształt i układ lampy ten sam. Przednie faktycznie przed liftem, czyli nie zespolone.
Naklejki straszna kicha. :roll:

ciniak 
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Wysłany: 05-03-2010, 22:59   

magdalenkaOdnośnie wersji i liftingów zapytaj w dziale colta, tam z pewnością zasypią Cię informacjami :)
Prawdopodobnie w niedzielę będę na giełdzie w Poznaniu to mogę się rozejrzeć.

magdalenka
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2010, 08:25   

to jakbyś mógł to będę Ci bardzo wdzięczna za to. Możesz także popatrzeć czy są galanty od 1997 ro tak do 9-10 tys w stanie godnym pieniędzy ;] Dzięki jeszcze raz

Odpowiedz do tematu