Które radio z niżej wymienionych do Galanta EAxA/W? |
Autor |
Wiadomość |
japan_jacek
Mitsumaniak

Auto: było EA2A...
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Cze 2009 Posty: 104 Skąd: Grodzisk Mzw.
|
Wysłany: 05-03-2010, 02:36 Które radio z niżej wymienionych do Galanta EAxA/W?
|
|
|
Mam w aucie radio montowane w volkswagenach w połowie lat 90 , które przestało mi odtwarzać kasety i nie jest w stanie znaleźć stacji(dwoma słowami- sypie się, jak to mówią niemiecka precyzja ). Postanowiłem więc poszukać na forum o radiach. Na podstawie kilku tematów wytypowałem interesujące mnie marki- Pioneer, Clarion, Kenwood(wiem, że jest kilkoro zacniejszych producentów, ale finanse finansami...).
Doradźcie co wybrać w przedziale cenowym 300zł-400zł, warunek- wejście USB i odczyt mp3. Podpowiem, że często słucham muzyki trance, a więc dobra jakość niskich tonów mile widziana . Niestety dysponuje seryjnymi głośnikami. Oto radia jakie biorę pod uwagę:
PIONEER DEH-2120UB
http://allegro.pl/item941...fet_aux_in.html
CLARION CZ209
http://allegro.pl/item946...lka_gratis.html
CLARION DB288
http://allegro.pl/item930...ep_siedlce.html
CLARION CZ200
http://allegro.pl/item934...lka0_sklep.html
KENWOOD KDC-W4044
http://allegro.pl/item930...isy_sd_usb.html
słucham |
_________________ Made in Japan. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 05-03-2010, 03:11
|
|
|
japan_jacek napisał/a: | KENWOOD KDC-W4044 | To mój typ.
W Pionka z tak niskiej półki bym nie szedł. Ewentualnie japan_jacek napisał/a: | CLARION DB288 |
|
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
japan_jacek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-03-2010, 09:32
|
|
|
londolut, na ceneo/cokupic to właśnie pioneer ma najlepsze opinie |
|
|
|
 |
Jassmina
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CJ0 1.3
|
Wysłany: 05-03-2010, 10:49
|
|
|
Jacku mój ojciec siedzi od 10 lat w radiach samochodowych i spośród tych przez Ciebie wymienionych, to właśnie Pioneera zdecydowanie by zalecał.
Pozdr. |
_________________ Nasze Wariaty : Colt CJ0 1.3 "Bonifacy", Galant EA5W
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-03-2010, 11:33
|
|
|
Witam.
Proponuję wybrać radyjko ze złączem USB na przewodzie z tyłu radia. Ja mam tak u siebie a kabel mam wyprowadzony w schowku. Pamięć usb wtedy nie sterczy z panela. A jeśli będzie usb to pewnie żadko będziesz kożystał z cd więc tak będzie najwygodniej. |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2010, 17:43
|
|
|
londolut napisał/a: | KENWOOD KDC-W4044 To mój typ.
|
X2
Kenwoody niskich serii to naprawdę poprawnie grające i dobrze wykonane radia.
Pozdr.
Kamyk |
|
|
|
 |
japan_jacek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-03-2010, 19:52
|
|
|
dzięki za sugestie, teraz najbardziej interesują mnie kenwwod i Pioneer. Zastanawiam się tylko jak to jest, że teoretycznie najn. Pionek deh-2200 można kupić już od 290 żł podczas gdy modele 2120 bądź 2100 zaczynają się od 360zł... Porównywałem już parametry i pod względem technicznym są identyczne... Więc skąd taka rozbieżność cenowa? |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2010, 18:08
|
|
|
Witam.
Podłączę się pod temat.
Mam wzmacniacz 4-ro kanałowy i konfigurację przód + skrzynia.
Chciałbym/zależałoby mi na radiu, które ma 4xRCA.
Ten Clarion właśnie spełnia m.in. te wymagania, a poza tym mam sentyment do tej firmy.
Czy nie zawiodę się na tym modelu?
Ten Kenwood też mógłby być, ale ma tylko 2xRCA.
Pzdr |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 09-03-2010, 18:11
|
|
|
AnoniM79, masz rozdzielone pasmo na 3 i chcesz to zasilać tak budżetowym radiem? Proponuję jakąś używkę z wyższej półki. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2010, 18:27
|
|
|
No, ale kawaler to ja nie jestem, a misiem jeździ głownie moja żona . Więc i tak myślałem to na raty wziąć. A ze starych tak w przedziale do max 350 to co może być z 4xRCA? Szukałem Alpin i innych podobnych ale ciężko cosik znaleźć, abo kiepsko szukam...
Do dzisiaj miałem jakiegoś budżetowego Panasonica i gdyby się mu nieumarło to pewnie nic bym nie zmieniał...
Audiofil ze mnie praktycznie żaden, ale lubię czasem posłuchać głośnej/szybkiej nuty.
Pzdr |
|
|
|
 |
japan_jacek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-03-2010, 23:02
|
|
|
Zdecydowałem się na zakup Pioneera 2200 UBB i czuję się zobowiązany do podzielenia się z Wami moimi wrażeniami.
Otóż jestem miło zaskoczony tym, co można wydobyć z seryjnych głośniów po zabawie z ustawieniami... choć panel ma niebieski wyświetlacz i czerwone podświetlenie guzików jest czytelny w dzień i nie razi w nocy.
Rozczarowałem się jedynie jakością wykonania. Biorąc panel do ręki mam wrażenie jakbym miał go zaraz zmiażdżyć... kiczowate pokrętło....małe chińskie rączki muszą coś o tym wiedzieć. Pan od car audio, u którego montowałem nowy nabytek powiedział, że Pioneery/Alpine'y/Sony itd. wszystko jest made in china, a większość modeli tych zacnych producenów schodzi z tych samych lini produkcyjnych co chińskie Peyingi. Nasuwa się więc pytanie czy warto przepłacać za "znaczek"(VW czy Skoda?)...
PODSUMOWUJĄC(PIONEER 2200):
ZALETY: (naprawdę dobra!)jakość dźwięku, różnorodność funkcji i możliwość dopasowania dźwięku pod siebie, ładne podświetlenie, szybkie czyt. płyt, wejście aux i usb, 1xRCA(dla mnie to wystarczająco...)
WADY: jakość wykonania...
MOIM ZDANIEM: uważam, że jak na radio za takie pieniądze(dokładnie 267zł) nie można było kupić nic lepszego.
pozdrawiam, niech DECYBELE będą z Wami |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2010, 00:01
|
|
|
No to ja się podzielę spostrzeżeniami z mojego zakupu
Zakupiłem w MM Clarion CZ-509 w cenie 598,-
Muszę przyznać, że po zmianie z jakiegoś poprzedniego Panasonica, w końcu słyszę muzykę, a nie jakieś dziwne dźwięki.
Ma 3 wyjścia RCA, więc aż nadto. Możliwości ustawień dźwięku sporo.
USB na kablu z tyłu i bluetooth (szkoda tylko, że jakoś nie potrafię go zmusić do współpracy z moimi telefonami jako zestaw głośnomówiący).
Jakość wykonania b.dobra. Zdecydowanie lepsza niż nowych modeli serii CZ-X00.
Wiem, że wszystko jest teraz Made in PRL, ale ponoć ta seria jeszcze trzyma fason.
W nowych clarionach są teraz śrubki, które przytrzymują tackę w czasie transportu - ponoć takie rzeczy to w clatronikach się robiło :/
Podsumowując - 20 rat po 29,90 da się przeżyć, a sprzęt robi świetne wrażenie. Zarówno estetycznie jak i dźwiękowo.
Szkoda tylko, ze podświetlenie jest na pomarańczowo... (no ale nie było wyboru i brałem w tej cenie co było ).
Pzdr |
|
|
|
 |
|