Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Nierowna praca silnika
Autor Wiadomość
Konop44 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A Avance 2003
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 06-04-2008, 09:51   [Cari 1.8 GDI] Nierowna praca silnika

Przede wszystkim witam serdecznie wszystkich mitsumaniakow. Mam nadzieje,ze jestescie w stanie mi pomoc. Od momentu kupna 1.8 gdi borykam sie z problemem: na desce rozdzielczej wyswietla sie kontrolka check engine,silnik nie pracuje rowno na biegu jalowym,podczas jednostajnej jazdy na autostradzie silnik dlawi sie czego efektem jest szarpanie auta. Znajduje sie w o tyle trudnej sytuacji ze mieszkam na wyspach i ostatni ASO w mojej okolicy zostal zlikwidowany jakis miesiac temu,zreszta umiejetnosci irlandzkich mechanikow pozostawie bez komentarza. Sprobowalem szczescia u znajomego mechanika,ktory jak sie niestety okazalo nie posiada odp. kabla bo " do gdi sa inne niz do pozostalych". Podlaczenie jej do kompa jest zatem malo realne. Wybieram sie na urlop do kraju i mam zamiar dokupic troche czesci tylko NIE WIEM CO!!! wymienilem juz swiece i cewki zaplonowe, co teraz? Przepustnica(byla czyszczona),sonda lambda... Przypomina to troche szukanie igly w stogu siana ale nie mam wyboru.Doradzcie cos, nie chce jej sprzedawac...
Dodam tylko ze przy odpalaniu czasami z rur dobiega dziwny dzwiek, jakby kaszlala wydzielajac przy tym niemily zapach a spalanie przy spokojnej jezdzie oscyluje w granicach 10,l.

dadur
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2008, 11:53   

czesc ja mam to samo ale po kolei pierwsze to pojechalem do servisu stwierdzili czujnik cisnienia paliwa , wymienili i nic nie pomoglo, wiec reklamacja, przebadali auto i co pompa wysokiego cisnienia,nowa to koszt oklo 900 funtow wiec nie robilem tego, potem padlo mi auto calkowicie przepustnica siadla wiec koszt nowej okolo 1400 funtow , znalazlem po regeneracji z roczna gwarancja, przy okazji wymiany przepustnicy wyczyscilem caley kolektor dolotowy, teraz zmienilem swiece , i filtr paliwa dzis wstawie jednak obawiam sie ze to moze bys pompa wysokiego cisnienia .

orzech
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2008, 16:25   

http://www.allegro.pl/ite..._cisnienia.html nie jest to takie drogie (jezeli jest sprawne)

[ Dodano: 06-04-2008, 16:27 ]
Konop44, mialbys niedaleko gosc jest z Lublina

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 07-04-2008, 10:28   

Jakie kody usterek odczytali ci w serwisie?

dadur
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 15:46   

Shapire jak chodzi o kody z servisu to ja nie wiem nie powiedzieli mi ale ja mam od jakiegos czasu urzadzenie i sam moge odczytac mam teraz tylko jeden kod ktory mi sie pokazuje PO190

Konop44 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-04-2008, 16:51   

Dadur skad dorwales takie urzadzonko?! Niezla rzecz,moze ja sie zakrece za takim

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 07-04-2008, 17:18   

Zewrzyj pin 1 z 4 złącza diagnostycznego i kontrolka silnika wybłyska kod błędu..... będzie łatwiej diagnozować ;)

[ Dodano: 07-04-2008, 17:18 ]
PS. urządzenie typu spinacz biurowy 1 zł za 50 szt.......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

dadur
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 18:28   

tak tylko ze nie w kazdej cari to dziala(zwieranie pinow) . ja kupilem takie urzadzenie na ebay.dla mnie pokazalo kod PO190 niewlasciwe dzialanie czujnika cisnienia paliwa o ile dobrze pamietam.u mnie wyminieli jeden czujnik cisnienia paliwa w servisie,ale slyszalem ze sa tam dwa takie czujniki czy wiecie cos na ten temat.

sslay
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 20:34   

Chłopaki a w którym miejscu jest kostka diagnostyczna?czy ona jest czymś zaślepiona bo nie moglem jej wczoraj znaleźć. :oops:

dadur
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 21:06   

u mnie jest od prawej nogi po stronie pasazera ale ja mam wersje angielska to u ciebie moze byc po drugiej stronie,tam gdzie jest nawiew na nogi. moze byc zaslepiona poszukaj dobrze .

sslay
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 21:46   

dzieki dadur.ja mam po tej samej stronie co ty :wink: widocznie zle szukalem.wiecej uwagi poswiecilem stronie kierowcy.jeszcze raz dzieki.Pozdrawiam

dadur
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 22:38   

spoko nie ma sprawy.ja nadal borykam sie z problemem zamulenia i szarpania.

sslay
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 22:53   

A czy prubowales mu wlac cos na przeczyszczenie wtryskow?
Ja kupilem taki srodek firmy STP fuel injection cleaner i musze powiedziec ze zaczolem oszczedzac na paliwie okolo litra na 100(zawsze cos) kosztuje okolo 6 funtow wiec wydatek niewielki.

dadur
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 23:14   

raz tak wlalem cos podobnego jak na razie nie dalo efektu.

Konop44 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-04-2008, 23:31   

Ja tez wciaz walcze, jutro kolejna nadzieja na podpiecie do kompa a jak nie to nowa sonda. niech sie dzieje co chce...

Odpowiedz do tematu