Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
13-03-2010, 19:07
Trasa Szczecin-Kielce (przez Poznan i Lodz)
Autor Wiadomość
arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-03-2010, 11:19   Trasa Szczecin-Kielce (przez Poznan i Lodz)

Czesc,

jutro z rana lece w trase ze Szczecina, przez Poznan, pozniej A2 do Lodzi i przez Piotrkow do Kielc.

Czy na wskazanej trasie sa jakies utrudnienia o ktorych powinienem wiedziec zanim zaplanuje dokladnie trase? Moze jakis sprawdzony objazd, wole jechac ciut dluzej ale po lepszej drodze.

Poza tym co oczywiste czy sa jakies miejsca w ktorych musze szczegolnie pilnowac predkosci?

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 09-03-2010, 11:30   

Co do utrudnień:

http://www.gddkia.gov.pl/...owych/index.php

FIESTA ST150

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 09-03-2010, 15:20   

Arku
Ostrożność zachowaj:
- zbliżając się do zjazdu z A2 w okolicach Emilii do Zgierza (nieoznakowane)
W samej Łodzi po drodze (DK1) będziesz miał ze 2-3 fotopstryki, ale pilnuj się na docinku od Makro do estakady przy PKP łódź-Kaliska (szczególnie jak się zjeżdża z wiaduktu to się chce pojechać szybciej, a tam limit do 60)
- Na wylotówce DK1 z Łodzi w kierunku Katowic (poczynając od szpitala CZMP który będziesz mijał po prawej aż do świateł w Rzgowie (za Makro)
- w Tuszynie od targowiska, przez odcinek z dwoma fotoradarami aż do Głuchowa do drugiego targowiska gdzie praktycznie non stop jest 70 i spore prawdopodobieństwo stacjonarnego patrolu. Chwilę dalej masz już rozjazd z wlotem na autostradę, więc odbijasz na prawy pas.
-Za Piotrkowem na odcinku od Przygłowa do Sulejowa, też jest "gorący odcinek".
W łódzkiem to chyba tyle, jak wjedziesz w świętokrzyskie (od razu zauważysz lepszą drogę i oznakowanie poziome ;) proponuję zachować spokój koło Miniowa (przed i szczególnie za serpentynami na długiej prostej z górki oraz koło Miedzianej Góry (w miasteczku za torem wyścigowym masz fotopstryka)

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 09-03-2010, 16:09   

Cytat:
w Tuszynie od targowiska, przez odcinek z dwoma fotoradarami aż do Głuchowa do drugiego targowiska gdzie praktycznie non stop jest 70 i spore prawdopodobieństwo stacjonarnego patrolu. Chwilę dalej masz już rozjazd z wlotem na autostradę, więc odbijasz na prawy pas.
Czy nie lepiej jest myknac stara droga na Piotrków? jest tam równo, ruch nieduzy, trzeba poelciec ze 2 km "stradą" i dojazd do obwodnicy Piotrkowa i cale miasto zostaje z tylu. Sam nie wiem jak jest lepiej jechac, ja zawsze lece starą :)

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-03-2010, 22:32   

j-rules napisał/a:
Czy nie lepiej jest myknac stara droga na Piotrków?

czas przejazdu jedną i drugą droga taki sam, bo stradą szybciej, ale chyba 20 km dalej. Prosto przez Srock, kiedyś się jeździło beznadziejnie, obecnie jest luźniej, bo większość leci na autostradę, ale nie wiem jak z patrolami na tym wolniejszym odcinku (dawno nie jeździłem).

Fakt faktem, tędy się dobrze dojeżdża do obwodnicy piotrkowa i na końcu na rondku już się jest na trasie do Kielc, jednakże obecnie w piotrkowie chyba nie ma remontów więc od strony autostrady też nie powinno być komplikacji

costa brawa 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 `00
Wysłany: 09-03-2010, 22:46   

ja z Łodzi zawsze jezdze na autostrade i z autostrady zjezdzam węzelkiem na piotrkow i przez miasto prosciutko lecisz caly czas kierunkiem kielce (nie mam tu na mysli obwodnicy piotrkowa) - ogolnie bardzo przyjemnie sie jedzie ta droga a przez miasto nigdy w korku nie stalem a do kielc droga w bardzo dobrym stanie

a w samej Łodzi juz to czasami lepiej poleciec A2 dalej do strykowa i tamtedy DK14 i na "1" zamiast przez zgierz - jezdzilem tedy i tedy i nie raz szybciej bylo przez strykow chociaz dalej

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-03-2010, 00:28   

costa brawa napisał/a:
a w samej Łodzi juz to czasami lepiej poleciec A2 dalej do strykowa i tamtedy DK14 i na "1" zamiast przez zgierz - jezdzilem tedy i tedy i nie raz szybciej bylo przez strykow chociaz dalej

targeo.pl kieruje mnie przez Zgierz, z tego co pamietam jak smigalem po Audi do Lodzi to nie bylo zle ... ale znow przez Strykow nie jest znow duzo wiecej drogi, wiec nie widze problemu zeby tamtedy poleciec.

Pytanie jak droga z A2 przez Zgierz, a jak od Strykowa do Lodzi?

Dodam co moze byc istotne, ze zatrzymujemy sie w Poznaniu na Targi. W zwiazku z tym w okolicy zjazdu z A2 na Zgierz powinienem znalezc sie miedzy 14:30-15:30.

Bardzo dziekuje za informacje. W miedzyczasie pojawie sie jeszcze na forum zeby doczytac ew. dodatkowe informacje :-) Pozdrowienia i byc moze do zobaczenia gdzies w Waszych rejonach (ciemno szare A3 na tablicach ZS):

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-03-2010, 08:18   

arekp napisał/a:
W zwiazku z tym w okolicy zjazdu z A2 na Zgierz powinieneś znalezc sie miedzy 14:30-15:30.

czyli w Łódź wjedziesz między 15 a 16 (początek apokalipsy). Może faktycznie lepiej bedzie jak śmigniesz do Strykowa i z tamtego rondka prosto DK14 do Łodzi. Droga prosta i przyjemna (zlotowicze ad2007 ze strykowa może jeszcze pamiętają :D )
O tej porze istnieje ryzyko ze na DK1 utknąłbyś między Zgierzem a Łodzią i w samej łodzi na odcinkach Włókniarzy przy Makro i na Paderewskiego.
Mniejsze, ale też korki będą od strony przejazdu DK14, bo pewnie tylko koło ronda Solidarności (duży kościół na wprost skrzyżowania) i potem jakieś 2 km dalej na jednym takim skrzyżowaniu. reszta powinna przebiegać płynnie

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Wysłany: 10-03-2010, 08:31   

arekp napisał/a:

Pytanie jak droga z A2 przez Zgierz, a jak od Strykowa do Lodzi?

Dodam co moze byc istotne, ze zatrzymujemy sie w Poznaniu na Targi. W zwiazku z tym w okolicy zjazdu z A2 na Zgierz powinienem znalezc sie miedzy 14:30-15:30.

aby ominąć Zgierz, który przed godziną 16 ma tendencję do korkowania się od północnej strony, sugerowałbym zjechać z A2 w Wartkowicach, kierując się na Poddębice, po ok 5 km odbijasz na Parzęczew, w Parzęczewie na Aleksandrów ŁÓdzki, w Aleksie na Konstantynów ŁÓdzki, w Konstantynowie na Pabianice i z Pabianic przez Gospodarz, prosto na "1". omijasz szerokim łukiem duże miasta, żadnych korków, droga w większości gut. Kilometrowo mniej więcej to samo.

Powodzenia i szerokości.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-03-2010, 22:07   

Dziekuje Wam serdecznie za podpowiedzi. Dojechalem szczesliwie, choc z ogromnym bolem glowy z powodu malej ilosci snu poprzedniej nocy.

Niestety nie udalo mi sie podpiac do sieci w czasie pobytu w Poznaniu, wiec dopiero teraz odczytalem nowe posty.

Pojechalem w kierunku Strykowa i zjechalem wydawaloby sie w 14, ale i tak przejazd koszmarnie zapchany samochodami. Najwazniejsze, ze jestesmy na miejscu ;)

Pozdrawiam serdecznie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi