|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Colt C52 1.5 12V Zaślepka głowicy jaka średnica? |
Autor |
Wiadomość |
Kasper79
Forumowicz
Auto: CARISMA 1,8 GDI, 1997 rok
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Kwi 2006 Posty: 31 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 12-03-2010, 19:22 Colt C52 1.5 12V Zaślepka głowicy jaka średnica?
|
|
|
Witam... No i stało się jakiś czas temu, że zamarzł czynnik w układzie chłodzenia. Szlag trafił zaślepkę w głowicy od strony koła rozrządu pod wałkiem. Orientuje się ktoś jaką ona ma średnicę i ewentualnie od czego na szybko można dobrać? Auto mam rozebrane ale jestem na występach gościnnych i niestety nie mam tutaj nawet suwmiarki... |
_________________ CARI GDI... zobaczymy |
|
|
|
 |
bogdan54
Mitsumaniak bogdan54
Auto: space star 1.6 comfort
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 100 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 12-03-2010, 22:43
|
|
|
Witam .Można wcisnąć tą samą , nie wiem (bo mam inne autko) czy masz w kształcie miseczki czy w postaci krążka . Miseczkę należy w imadle delikatnie rozpęczyć czymś kulistym , krążek (też w imadle ) umieścić na pierścieniu , a z drugiej strony dużo mniejsza tulejka , ścisnąć tak by się wybrzuszył .Wbić na miejsce na jakiś wysoko temperaturowy uszczelniacz .Powinno zadziałać . |
|
|
|
 |
Kasper79
Forumowicz
Auto: CARISMA 1,8 GDI, 1997 rok
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Kwi 2006 Posty: 31 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 13-03-2010, 08:14
|
|
|
niestety, miseczka jest nie do odzysku bo skorodowała i mróz jej nie wypchnął całkowicie tylko zrobił się w niej otwór.dzięki za odpowiedź jadena poszukiwania |
_________________ CARI GDI... zobaczymy |
|
|
|
 |
|
|