|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Klocki hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
Tang [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2010, 18:59 [Cari 1.6] Klocki hamulcowe
|
|
|
Witam!
Czy prawdą jest , że do Cari po lifcie (2000r.) 1,6 16V benzyna (gaz) na przodzie są dwa rodzaje klocków, bo chcę wymienić i nie do końca jarzę jakie mam kupić.
Po przejrzeniu postów nie stwierdziłem niestety odpowiedzi na moje pytanie, a wiem że mogę na Was liczyć. Z góry THX |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-03-2010, 19:03
|
|
|
Tak były 2 rodzaje, różniły się szerokościa i grubościa, ponadto dodatkowo podaj jeszcze moc silnika |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Tang [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2010, 23:08
|
|
|
76kW . Z tego co mi wiadomo to do 2000-09 były inne, i po tej dacie się zmieniły.... Moja Misia jest z 2000-07 !!! |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-03-2010, 23:19
|
|
|
Możesz miec jedną z tych opcji:
1.
Długość [mm]: 130
Szerokość [mm]: 78,5
Grubość [mm]: 17,3
2.
Długość [mm]: 130
Szerokość [mm]: 72,5
Grubość [mm]: 15,1
3.
Długość [mm]: 119
Wysokość [mm]: 68,5
Grubość [mm]: 15,8 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
marcinmarcin [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2010, 20:38
|
|
|
Najlepiej bedzie jak wyjmiesz klocki, wezmiesz jeden, pojedziesz z nim do jakies hurtowni lub sklep i dasz klocek na wzor. Wtedy Ci dobiora i bedzie po klopocie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tang [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2010, 07:18
|
|
|
Nie wiedziałem , że tak prosta sprawa jak wymiana klocków może przysporzyć tyle problemów. Ludzie którzy je sprzedają są wyjątkowo niekompetentni, ponieważ zapewniając na 100% że będą pasować robią z siebie ... wiadomo kogo , ponieważ one nie pasują. Tu masz marcinmarcin rację , ale mamy podobno XXI wiek. Okazało się że to jednak 2 wersja którą podał robertdg jest właściwa . Tak prosty sposób jak sprawdzenie wg VIN daje właściwe rezultaty. Dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
|
|