|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: roch_27 22-09-2008, 17:23 |
[EAx 97-04] Moduł domykania szyb |
Autor |
Wiadomość |
Python [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2006, 16:48 [EAx 97-04] Moduł domykania szyb
|
|
|
jak w temacie :czy ktoś montował, jesli tak skąd zdobył , jaki koszt
A z innej beczki jaki alarm polecacie |
Ostatnio zmieniony przez roch_27 22-09-2008, 17:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2006, 17:24
|
|
|
Polecam Exus-a V3100 (wiem gdzie go dostac za 350,-PLN), a z syrena Alamo BS, mikrofala 2-strefowa (nie potrzeba ultradźwięków) i domykanie na 4 szyby MPW-4, razem 515 zł. Jesli bym zakladal jakis alarm to tylko ten. Szczegolnie podoba mi sie to, ze nawet jak nie slyszysz syreny w aucie to pilot od alarmu piszczy, wibruje i pokazuje na wyswietlaczu co sie dzieje. Poza tym mozesz sobie zima jeszcze lezac w lozku odpalic auto i rozgrzac silniczek oraz wnetrze i szyby, specjalna kombinacja nie daje mozliwosci odpalenia go na biegu w przypadku manualnych skrzyn, a pozostale zabezpieczenia dbaja zeby nikt nie odjechal wtedy Twoim autkiem. Poza tym mnostwo innych funkcji wiec, to co oferuje za ta cene to bajka no i najwazniejsze - jest na liscie PZU
Tu troche podstawowych info o nim. |
|
|
|
 |
prezes. [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 20:38
|
|
|
Odgrzeję temat i napiszę co usłyszałem w warsztacie na temat domykania szyb.
W Galancie '99 sterowaniem szyb steruje tzw. szyna CAN, czyli transmisja cyfrowa. Oznacza to że montaż standardowego modułu domykania szyb mija się z celem bo z każdych drzwi trzebaby ciągnąć grubą wiązkę kabli do centralki. Podobno nie ma na razie gotowego modułu domykania do Galanta z szyną CAN.
Mam świadomość, że zbudowanie takiego modułu nie jest trudne, skoro przy drzwiach kierowcy są przyciski do automatycznego domknięcia każdej szyby. Czy ktoś już przerabiał ten temat? |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 17:01
|
|
|
jak wyglada ta kwestia bo widze ze temat sie nie rozwinal a chcialbym zalozyc do swej Galerki domykanie przy alarmie ! |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 21-09-2007, 17:24
|
|
|
cuuube napisał/a: | jak wyglada ta kwestia bo widze ze temat sie nie rozwinal a chcialbym zalozyc do swej Galerki domykanie przy alarmie ! |
No i ja na dokładkę też jestem zainteresowana. |
EA5W

|
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 21-09-2007, 21:53
|
|
|
Tutaj jest taki modulik LINK
Może wystarczy dopiąć go do przycisków przy drzwiach kierowcy. Cały komplet jest wtedy pod ręką. |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 23:24
|
|
|
zabezpieczenie przeciazeniowe zabezpieczeniem... ale jak to sie ma do owej szyny CAN ja sie na tym nie znam wiec moze ktos to objasni na chlopski rozum co by do tego pasowalo !?
pozdro |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 21:50
|
|
|
do obslugi wystarczy modul standartowy, jesli to szyna cyfrowa to o wiele latwiej, szczegolnie w EA. nie trzeba ciagnac wiazek ze wszystkich drzwi (? - jesli juz to jeden cienki kabelek na drzwi ale nie w galu), modul montowac lepiej w drzwiach kierowcy.
jedynym problemem jest wewnetrzny timer X sekund, timer ten wylacza mozliwosc obslugi domykania szyb i szyberdachu jakimkolwiek modulem dodatkowym X sekund po wylaczeniu zaplonu kluczyka- czyli dzialaloby ale w wypadku uzbrojenia alarmu w czasie nie dluzszym jak 15 sekund po zgaszeniu silnika. jednym z rozwiazan byloby podanie krotkiego syngnalu przekaznikiem na ON/IGN2 w momencie uzbrajania- nie pamietam ale jest na schematach EA. alarmy takie jak exus3100 btw maja wewnetrzne timery 15 sekund na uzbrojenie czujnikow strefowych co eliminuje problem falszywego alarmu w trakcie domykania. |
|
|
|
 |
|
|