|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaki olej do Colta 1,3 2009 rok? |
Autor |
Wiadomość |
arkady
Forumowicz

Auto: Colt 2009 1,3inform 3d
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-03-2010, 20:19 Jaki olej do Colta 1,3 2009 rok?
|
|
|
Koledzy wybieram się z autem żony na pierwszy przegląd do Parexbudu.
Mam w związku z tym pytanie, jaki doradzacie olej żebym zakupił? oni stosują Castrol - ale wolałbym jednak przyjść ze swoim- tylko nie wiem na jaki się zdecydować? czy jednak jechać dalej z Castrolem czy wejść w coś innego? |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2010, 08:09
|
|
|
Ja używam od pierwszego przeglądu oleju ELF Evolution SXR 5w30 i jestem jak najbardziej zadowolony. Wybór padł właśnie na niego, bo sposród wszystkich smarowideł ma najwyższe klasy jakościowe API/ACEA, a kosztuje najmniej (ok 90 zł za 4 l). Misiek ma już przejechane 80 tys. km, 2 dni temu robiłem mu znowu przegląd i Elf ponownie zagościł w silniku
Moim zdaniem nie warto przepłacać za markę i kolorowe opakowanie, tym bardziej, że te droższe oleje często mają takie samo API/ACEA, a zdarza się czasem, że niższe.
Tutaj link: klik Na alledrogo oczywiście taniej jest
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
SLK
Forumowicz
Auto: Avensis T27'13
|
Wysłany: 12-04-2010, 10:07 Re: Jaki olej do Colta 1,3 2009 rok?
|
|
|
arkady napisał/a: | Koledzy wybieram się z autem żony na pierwszy przegląd do Parexbudu.
Mam w związku z tym pytanie, jaki doradzacie olej żebym zakupił? [..] |
Też wybieram się na wymianę oleju Parexbudu, po 3 tys. km. Można zapytać na jaki olej się zdecydowałeś i ile kosztowała ewentualnie wymiana? |
|
|
|
 |
arkady
Forumowicz

|
Wysłany: 12-04-2010, 18:56 Re: Jaki olej do Colta 1,3 2009 rok?
|
|
|
SLK napisał/a: |
Też wybieram się na wymianę oleju Parexbudu, po 3 tys. km. Można zapytać na jaki olej się zdecydowałeś i ile kosztowała ewentualnie wymiana? |
Witaj.
Słuchaj zapłaciłem za przegląd po 12tyś ( Olej swój Castrol, filtr oleju swój,filtr powietrza swój, filtr pyłkowy swój) 293 zł aha doliczyli jeszcze 0,5litra płynu chłodniczego i stąd ta suma. |
|
|
|
 |
looq
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 116 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-04-2010, 19:17
|
|
|
a ile zapłaciłeś za to co wymieniłeś w nawiasie ? |
|
|
|
 |
arkady
Forumowicz

|
Wysłany: 12-04-2010, 22:31
|
|
|
looq napisał/a: | a ile zapłaciłeś za to co wymieniłeś w nawiasie ? |
Za te rzeczy wymienione w nawiasie zapłaciłem 300zł plus robocizna 293zł=593zł.
Jedno co to poleciał Tekst- uuu nic nie zarobimy na częściach. |
|
|
|
 |
|
|