Reflektory Eclipse USA |
Autor |
Wiadomość |
Mitsudomin
Forumowicz
Auto: Mitsu Eclipse 1G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2010, 22:28 Reflektory Eclipse USA
|
|
|
Jak się dowiedziałem na forum mam wersje Eclipse 1g USA po lifcie- nie otwierane lampy. Są już trochę matowe i interesuje mnie czy ktoś zakładał do takiego samochodu lampy od innej marki samochodu. Nie chce kupować oryginałów bo po pierwsze są drogie po drugie USA- znów się będzie diagnostyka czepiała... Wiem że na forum jest kilka takich maszyn. Może ktoś wie coś na ten temat. |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 31-03-2010, 00:04
|
|
|
możesz kupić pastę polerską do szkła lub dać je do regeneracji, kosz dużo mniejszy, a masz oryginały i od razu odbłyśniki mogą Ci zregenerować, polerka oczywiście tylko od zewnątrz, wewnątrz tylko idealnie wyczyścić
pozatym one od nowości są lekko matowe, dopiero potem można było kupić Clear'y takie czyściutkie
od innego auta nie podejdzie Ci nigdy taka część bez tzw. rzeźby czyli szpachli, włókna albo czegoś, bo zawsze będzie gdzieś albo za dużo albo za mało... pozatym mocowanie, na przeglądzie mogą się przyczepić i mogłoby być ciężko dobrze je zamontować nie tylko ze względu na spasowanie elementów ale także a przede wszystkim na GEOMETRIĘ czyli czegoś czego nie skopiujesz bez przyrządu do kalibracji lamp |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
Auto: 1G TURBO 1G N/A
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 264 Skąd: okolice WROCŁAWA
|
Wysłany: 31-03-2010, 07:37
|
|
|
widzialem ecli co miał tam wpakowane po 2 soczewki na strone a te szkła spolerowane od wewnatrz ale niebyło własciciela to niewiem czy robił to sam czy jak ale wygladało ciekawie cos jak Lexi es300 |
|
|
|
 |
Mitsudomin
Forumowicz
|
Wysłany: 31-03-2010, 07:40
|
|
|
Chyba wyśle do przeróbki na europejskie.. Koszt ok 1200zł zrobią mi soczewki i klosze spolerują- mam matowe od wewnątrz. Bardzo duzo jeżdżę a światła to podstawa... Co do lamp muszę skombinować reflektor od mazdy 626 92-97 ma podobny kształt i nawet mocowanie obrysówki podobne... Zobaczę jeszcze i napisze.. |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
Auto: Eclipse GST 92' USA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-03-2010, 09:10
|
|
|
Mitsudomin napisał/a: | Chyba wyśle do przeróbki na europejskie.. Koszt ok 1200zł zrobią mi soczewki i klosze spolerują- mam matowe od wewnątrz |
ale chodzi Ci o wyciecie otworu i wstawienie "szkiełek" tak jak się kiedys robiło? ja miałem coś takiego - wyglądało to paskudnie i w końcu powypadało. kupiłem sobie lampy na ebayu z usa. wygląda to tak:
jak dla mnie wyglądają super, tylko trzeba mieć zaprzyjaźnioną stację diagnostyczną niestety mają co prawda regulację góra dół, ale do asymetrycznego świecenia to za mało.. |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 31-03-2010, 12:56
|
|
|
to są właśnie cleary z tym że niemają wogóle odcinania linii światło cienia, bez oczka przeglądu nie zrobisz wszędzie ;p życzę powodzenia!!! |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Mitsudomin
Forumowicz
|
Wysłany: 31-03-2010, 23:11
|
|
|
To jak one świecą?? gdzie chcą??:D Przecież by to innych oślepiało:) moje jakie sa to sa ale odcięcie maja tylko że prosto:) Mnie denerwują klosze bo obrysówki ładne przezroczyste a reflektory dość że zółte to jescze zatrzymują światło (matowe od wewnątrz- jak włączę światła to widzę na kloszach coś w rodzaju X-a i kwadracik w środku:)) Badania już robiłem na zaprzyjaźnionej stacji bo na jednej mi nie podbili:) Na dodatek wstawiłem postojówki w obrysówki bo mi glina chciała zabrać dowód - świeciły mi pomarańczowe kierunki:) |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
|
Wysłany: 01-04-2010, 09:29
|
|
|
Mitsudomin napisał/a: | świeciły mi pomarańczowe kierunki:) |
ja zmieniłem same zarowki na biale i jest luz i wg mnie nawet ladniej
Mitsudomin napisał/a: | To jak one świecą?? gdzie chcą??:D |
lampy asymetryczne(EURO):
http://upload.wikimedia.o...and_traffic.svg
lampy symetryczne (USA):
http://upload.wikimedia.o...Phare_route.png
nie chce Cie namawiać do złego, ale ja bym się z oryginalnymi lampami nie pierdzielił tylko kupił cos z ebaya - wyglada to ladniej i lepiej swieci.. Na poprzednichj lampach zupełnie nic w nocy nie widziałem i po prostu nie jezdzilem w trasy po nocach. Raz na zakrecie jak sie z TIRem mijalem zachaczylem pobocze i powiedzialem dosc! teraz mam lewa lampe skierowana bardziej w dol i jest gitarka - nie sa asymetrycznie ale swieca o niebo lepiej od poprzednich - co prawda tamte byly juz w kiepskim stanie i to tez mialo wplyw na jakosc oswietlania drogi
a pies jak sie przyczepi i bedzie chcial zabrac dowod to na pewno cos znajdzie i zabierze
poza tym kupno tam lamp nie wychodzi tak drogo, ja zaplacilem za cale lampy razem z tymi bocznymi + 2 komplety zarowek + przesylka 750zl jak dolar byl po 2,3zl |
|
|
|
 |
Mitsudomin
Forumowicz
|
Wysłany: 01-04-2010, 17:31
|
|
|
Czyli wychodzi że kierunki trzeba wymienić tak? na zdjęciu wydawało mi się że te obrysówki właśnie mniejsze są... Właśnie w nocy beret mam bo nic nie widze:) Za to jak poleje to już masakra:) |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
|
Wysłany: 02-04-2010, 09:32
|
|
|
Mitsudomin napisał/a: | Czyli wychodzi że kierunki trzeba wymienić tak? |
czekaj czekaj bo sie chyba nie zrozumielismy kierunkowskaz przedni jest w lampie, tak jakby w wewnetrznych jej czesciach - tu masz inne zdjęcie na ktorym widac pomaranczowe kierunki z przodu i pomaranczowe zarowki w postojówkach z boku:
takze kierunków nie trzeba ruszac bo sobie migaja z przodu i jest git
myslalem ze chodzi Ci o te postojówki, ktore sa z boku przy lampie (te mniejsze) - u mnie są z jednolitego, przezroczystego szkła (plastiku w zasadzie ) takie same jak na tym zdjeciu i wystarczylo tylko wymienic zarowke bo w komplecie byla pomaranczowa, a w starych lampach chyba bylo niestety pomaranczowe szkielko i koloru swiecenia sie nie dalo zmienic.. kolejny powod zeby je wywalic
a tak z ciekawości: na jaki kolor Ci migają kierunki z tyłu? |
|
|
|
 |
Mitsudomin
Forumowicz
|
Wysłany: 03-04-2010, 08:07
|
|
|
No tak mylę postojówki z kierunkami:) Więc tak Ja aktualnie mam zrobioną choinkję z przodu:) w postojówce bocznej (w pomarańczowym szkiełku mam kierunkowskaz- obrysowy) a w reflektorze głównym odpiołem od kierunku postojówke tak że juz nie świeci i dorobiłem w postojówce z boku pod przezroczystym kawałeczkiem klosza żarówkę w5wi jest postojówka:) A z tyłu świecą mi jak najbardziej europejsko- wydaje mi się że wymieniane były reflektory Kierunki sa pomarańczowe lecz jedna lampa jest delikatnie uszkodzona a samochód nie był nawet tkniety z tyłu. |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
|
Wysłany: 03-04-2010, 09:39
|
|
|
Mitsudomin napisał/a: | Właśnie w nocy beret mam bo nic nie widze:) Za to jak poleje to już masakra:) |
no decyzja należy do Ciebie, ale jak nie widzisz w nocy to nie za dobrze. Możesz próbować to polerować, ale nie wiadomo jaki bedzie efekt - jak to duzo nie kosztuje to próbuj. Ale i tak zostanie Ci rzeźba. U mnie jest ten minus, że właśnie kierunek mam tylko z przodu tak jak na tych zdjeciach. Z boku nie mam wogóle kierunku także jak ktoś jedzie z boku to nie widzi ze skrecam, bo w wersji usa nie ma kierunku na blotniku przed kołem. Myslałem żeby cos dorobic np na lusterku, ale mi sie nie chce kombinowac. Po prostu bardziej uwazam na innych jak zmieniam pasy |
|
|
|
 |
Mitsudomin
Forumowicz
|
Wysłany: 01-07-2010, 21:24
|
|
|
Miałem chwilkę czasu i zrobiłem tak jak planowałem na samym początku. Moje paskudne zżółknięte lampy zmieniły się nie do poznania:) Sposób: Papier ścierny + szlifierka oscylacyjna + polera i lampy wyglądają jak nówki- w końcu odbłyśniki widać:) Są na allegro w ładnym stanie reflektory ale gość chce 1300zł- cena raczej znacznie przesadzona... za szklane klosze tyle bym dał ale nie za plastik który zmatowieje po czasie... Ciekawe jak długo będe się cieszył ładnymi lampami:) |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
|
Wysłany: 02-07-2010, 08:49
|
|
|
wrzuć jakieś fotki jak to wygląda |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
Auto: 1G TURBO 1G N/A
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 264 Skąd: okolice WROCŁAWA
|
Wysłany: 02-07-2010, 17:26
|
|
|
NAPISZ JAKIM PAPIEREM DARŁES BO JESZCZEKTOS 60SIATKE DO DREWNA ZAŁORZY I BEDZIE PO ZAWODACH O PASCIE TEZ NAPOMNIJ |
|
|
|
 |
|