|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Adaho_krak 27-06-2008, 17:08 |
zmiana silnika w runnerze |
Autor |
Wiadomość |
maki69 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2006, 16:49 zmiana silnika w runnerze
|
|
|
witam!
OD JAKIEGOS CZASU JESTEM POSIADACZEM M S RUNNER1995 18 B-G
Z KAROSERII JESTEM BARDZO ZADOWOLONY O
BOL GLOWY PRZYPRAWIA MNIE SILNIK 18 BENZ-GAZ
PONIEWAż JESTEM ZWOLENNIKIEM DIESLA, A O DIESLU MITSHUBISHI SłYSZAłEM RACZEJ NIEPOCHLEBNE OPINIE, WPADłEM NA GENIALNY POMYSł?
ZMIENIć SILNIK NA DIESLA INNEJ FIRMY, NP RENAULT 1,9TD , RENAULT 2,2TD LUB INNY.
PROBLEM POLEGA NA TYM, żE NIE WIEM CZY JEST TO TECHNICZNIE MOżLIWE.
ROZMAWIAłEM Z RZECZOZNAWCą PZM-OTU, POD WZGLęDEM FORMALNYM I PRAWNYM, NIE MA PROBLEMU. NIE MOGę NARUSZYć JEDYNIE PODłUżNIC I TWARDYCH ELEMENTóW KONSTRUKCYJNYCH.
MOZE KTOś PRóBOWAł TEGO PRZEDE MNA I MA JAKIEś DOśWIADCZENIE, BARDZO PROSZę O KONTAKT.
SORRY MITSHUMANIAKI ZA PROFANACJę MARKI ALE JESZCZE RAZ POWTARZAM BUDA ZOSTAJE, ALE SERCE NIESTETY TRANSPLANTACJA |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2006, 17:29
|
|
|
Bez problemu możesz zamontować inny silnik - po prostu zrobisz zwyklego swapa.
A co takiego slyszałeś o dieslach Mitsu?? Ciekawy jestem bo jestem w trakcie finalizowania zakupu MSR `96 2.0 turbodiesel. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 25-09-2006, 17:49
|
|
|
wszystko da się zrobić, tylko hełmu na drugą stronę wywrócić się nie da...
nasz 1.8 B-G pracuje bardzo ładnie, a 122 koniki brykają aż miło |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
maki69 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2006, 18:54
|
|
|
Nie chcę Cię zrażać, ja jestem laikiem w tych sprawach, ale słyszałem od mechanika w Gdyni, gdy jeżdziłem ze swoim, powiedział " powyżej 6 lat płacz i płać", następnie na stacji benzynowej przypadkowo spotkany posiadacz diesla, mówił o problemach z dostaniem części i o żywotności silnika. Słyszałem, że wręcz expertem w tym temacie jest bartek, udzielający się na tym forum.
Pozdrowienia |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 15:38
|
|
|
maki69 napisał/a: | Nie chcę Cię zrażać, ja jestem laikiem w tych sprawach, ale słyszałem od mechanika w Gdyni, gdy jeżdziłem ze swoim, powiedział " powyżej 6 lat płacz i płać", następnie na stacji benzynowej przypadkowo spotkany posiadacz diesla, mówił o problemach z dostaniem części i o żywotności silnika. |
Niestety musze potwierdzić te zasłyszane opinie.
Silniki diesla 4D65 i 4D68 po dłuższej eksploatacji wymagają generalnego remontu. Pozatym tak jak piszesz, jest ich stosunkowo mało (teraz już wiem, że to z posowdu ich kiepskiej jakości) i co z tego wynika części są trudne do dostania i drogie.
Jeżeli już wsadzać diesla to, tak jak piszesz, nowe TDi |
|
|
|
 |
saint [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 12:01
|
|
|
Witam wszytskich klubowiczow,pozwole sobie sie podlaczyc do tematu,bo ja mialem wlasnie Space Runnera-lecz benzynke z gazem,ale juz jest sprzedany,jestem zwolennikiem diesla i chcialem sie zapytac jak to wlasnie jest z tymi dieslami w RUNNERACH?naprawde czesci do silnika sa az tak drogie?a wytrzymalosc az taka kiepska?bo w sumie teraz nie wiem co robic-czy warto szukac diesla? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 14:28
|
|
|
saint napisał/a: | naprawde czesci do silnika sa az tak drogie?a wytrzymalosc az taka kiepska?bo w sumie teraz nie wiem co robic-czy warto szukac diesla? |
Tak, naprawdę silniki diesla Mitsu (te starsze w MSR i MSW) są do du*y.
Nie warto szukać diesla. |
|
|
|
 |
saint [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 15:41
|
|
|
ok. wiec sobie odpuszcze widze tego diesla,dzieki za info |