Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lampki do czytania w podsufitce + schowek
Autor Wiadomość
pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-03-2012, 10:47   Lampki do czytania w podsufitce + schowek

Witam,

jako że w moim egzemplarzu brakuje lampki do czytania w podsufitce w okolicach lusterka wstecznego, postanowiłem swojego Miśka doposażyć.

Lampkę taką jak poniżej zakupiłem za całe 20 PLN... ;-)

... i mam w związku z tym pytanie: czy po wycięciu odpowiedniego otworu w podsufitce da się ją w prosty spsób zamontować? Czy za podsufitką jest wiązka przygotowana do podpięcia, czy będę musiał lutowac kabelki od środkowej lampki?

Druga sprawa to oświetlenie schowka. W moim poprzednim MSS przedliftowym po otworzeniu dużego schowka przed pasażerem zapalała się lampka. Czy to oświetlenie da się w prosty sposób dorobić? W plastikach odpowiednie otwory montażowe są, ale co z wiązką elektryczną? Jesli gdzieś plącze się niewykorzystany obecnie kabelek, wolę go użyć, niż lutować od nowa...

Dzięki za pomoc i ew. porady :-)

futrzany 
Forumowicz
Futrzany

Auto: Space Star DID
Wysłany: 13-03-2012, 15:55   

prosty sposób zdejmujemy podsufitkę , montujemy zestaw mocujący tej lampki , którego nie ma na foto , taka wytłoczka z blachy i brak oczywiście instalacji,

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 14-03-2012, 09:10   

futrzany napisał/a:
prosty sposób zdejmujemy podsufitkę , montujemy zestaw mocujący tej lampki , którego nie ma na foto , taka wytłoczka z blachy i brak oczywiście instalacji,

Dzięki - czyli lutowanie...
Czy masz może pod ręką ten zestaw mocujący? Mógłbys podesłać jakieś foto, jak to jest fabrycznie zmontowane i podłączone? Jeszcze lampka nie przyszła do mnie pocztą, nie wiem, czy ta wytłoczka będzie załączona... Jeśli nie - zgłoszę się, czy ewentualnie masz tą część do sprzedania ;-)

A przy okazji rozkręcania anglików zwróciłeś może uwagę, jak wygląda kwestia oświetlenia schowka?.. Z góry dzięki! :-)

I jeszcze jedno pytanie: czy ta górna lampka oryginalnie zapala się przy otwarciu drzwi, tak jak środkowa? czy jest tylko niezależnie włączana? Powinna się włączać bez kluczyka w stacyjce? Chciałbym ją podłączyć w miarę możliwości jak w oryginale... ;-)

cakp 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Wysłany: 06-10-2012, 17:51   

Czy w SS w wersji comfort po liftingu było podświetlenie schowka pasażera? bo albo ślepy jestem albo nie mogę znależć?

macos 
Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
Wysłany: 07-10-2012, 11:24   

cakp napisał/a:
było podświetlenie schowka pasażera?

Otwórz schowek kiedy będziesz miał włączone światła, u mnie tylko wtedy schowek jest podświetlany.

cakp 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Wysłany: 07-10-2012, 16:06   

Takie próby już robiłem a nawet wyjmowałem cały schowek by sprawdzić gdzie to ukryli. Zrobiłem zdjęcie mi to wygląda na "zapomnieliśmy zamontować". Nie wiem czy dobrze zaznaczyłem ale czy tu nie powinna być żarówka?

Czy może mi ktoś powiedzieć jak u niego to wygląda?
włącznik
oprawka zarówki
typ zarówki
zasilanie postaram się wyciągnąć z zapalniczki

Uploaded with ImageShack.us

dask 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 '09
Wysłany: 05-11-2012, 13:52   

Mam w rodzinie SS Comfort z 2003 r. i podświetlania nie ma. Zrobić raczej stosunkowo łatwo nawet z uniwersalnych elementów (lub z innych samochodów). potrzebna krańcówka (wyłącznik krańcowy) lampka, którą można gdzieś w plastik ładnie wkomponować (w ostateczności można wbudować pojedyńcze diody lub listwę diodową). Zasilanie proponuję z zapalniczki lub radia podciągnąć. Jak mnie kiedyś najdzie, żeby zrobić to u siebie to podzielę się szczegółami.

Odpowiedz do tematu