|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sporadyczny problem przy ruszaniu |
Autor |
Wiadomość |
maciej.szot1985
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma '97 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-04-2010, 13:38 Sporadyczny problem przy ruszaniu
|
|
|
Próbowałem znaleźć na forum odpowiedź ale nie udało mi się:(
Mam pewien sporadyczny problem przy ruszaniu mniej więcej raz an jakieś 5 ruszeń samochód zachowuję się jak bym dawał za mało gazu tzn. skacze mimoe że jest na 2000 obrotów odpuszczam gaz i naciskam jeszcze raz i nie ma już tych skoków.
Dodatkowo daje się usłyszeć coś ala zgrzyt, gruchot gdzieś przy kole ale to dopiero po przejechaniu paru kilometrów, jest on uzależniony od prędkości (im szybciej tym większa częstotliwość) ustępujepo naciśnięciu hamulca po puszczeniu znowu słychać.
Nie wiem czy są to związane ze sobą problemy.
Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 326 Skąd: Biskupice/Poznań
|
Wysłany: 17-04-2010, 09:32
|
|
|
Co do drugiego problemu może być zapieczony zacisk od hamulca, możesz podnieść auto i pokręcić kołem by to sprawdzić
A co do pierwszego, to hmm..nie wiem jak będzie u ciebie wyglądać z wymianą świec itp albo płynu od sprzęgła -> na własnym doświadczeniu wiem że mały wpływ to ma zwłaszcza to ostatnie na pracę sprzęgła....a jeśli nic z tego to albo nie przepala ci wtedy paliw czyli iskra nie poszła na którąś ze świec i go przymula, ale tutaj bardziej gdybam... |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
|
|