|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kilka pytaniań do regionu |
Autor |
Wiadomość |
dawidekz
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-11-2010, 21:06 Kilka pytaniań do regionu
|
|
|
Witajcie,
Jako nowy użytkownik Carismy, mam kilka pytań..
1. Czy ktoś z Was (najlepiej byłoby z okolic Brzegu) ma evoscana z kablem?
2. Z tego co wyczytałem można złączyć piny 1-4 i wymrugać błędy, choć wg. opisów w GDI są z tym problemy a nie raz nie ma (czeski film ). Chciałbym spróbować i pytanie jest takie, jak już patrze na gniazdo "od czoła" pin 1 to pierwszy od lewej z góry? Chciałbym sprawdzić błędy, bo zdarza się, że na jałowym co jakiś czas że tak powiem pyknie obrotami - co się słyszy i czuje..
3. Może ktoś z Carismą 1.8 GDI miałby chwilę by spojrzeć na moją ze strony technicznej
(np. mam jakieś lekkie popukiwanie z przedniej prawej strony - na stacji diagnostycznej stwierdzili leciutki luz na łożysku, a nie wiem czy dobrze myślę, ale z łożyska miałbym szum a nie pukanie..)
Prosiłbym na odpowiedzi na któreś z pytań ( najlepiej wszystkie )
pozdrawiam,
Dawid. |
|
|
|
 |
lapass
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1,3 '01
|
Wysłany: 30-11-2010, 13:13
|
|
|
ad. 2
TUTAJ w poście leser jest schemat z numerami pinów w złączu.
Nie wiem jak to działa w GDI, polecam powyższy temat oraz np. DRUGI lub TRZECI.
Z tego, co czytałem o diagnostyce, w jednych GDI działa ona 'standardowo', czyli jak np. w wersjach 1.6 czy 1.8 SOHC, a w innych działa 'po swojemu', czyli metoda zwierania pinów odpada.
A tak w ogóle - świeci Ci się lampka CE, czy chcesz tylko wiedzieć, czy działa 'mruganie' błędów?
Proszę, JESZCZE JEDEN temat, w którym są poruszone błędy w GDI.
I KOLEJNY... |
|
|
|
 |
dawidekz
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 30-11-2010, 14:24
|
|
|
Chylę czoła czytałem te wątki, ale jakoś umknął mi ten zrzut z książki serwisowej z rozpiską numerów pinów, a raczej lenistwo z brakiem kliknięcia na powiększenie
Kontrolka CE mi nie świeci, ale chciałbym sprawdzić czy czasem coś go nie boli.. Dziś doszedł mi kabel ( wg. typu wymienionego w temacie) i będę chciał pobawić się trochę.
jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Dawid. |
|
|
|
 |
|
|