Tenis |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2006, 23:16 Tenis
|
|
|
Radwańska ograła pierwszą rakietę Świata - Venus Wiliams
Źródło: gazeta.pl |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2006, 09:12
|
|
|
a może ktoś z was grywa w tenisa stołowego??? |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 29-09-2006, 10:59
|
|
|
akbi napisał/a: | JCH, wyprzedziłeś mnie z tym postem
Pomimo, że tenis jest ostatnią dyscypliną jaką oglądam, to jednak śledzę wyniki polskich "rakieciarzy" |
Ja też nie jestem ani kibicem, ani też nie uprawiam tego sportu jednak taaakiego newsa nie można było nie zapodać. Choć podobno V.W. coś o kontuzji przebąkiwała ....
Niemniej liczy się wynik! Gratulacje |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 29-09-2006, 12:03
|
|
|
JCH napisał/a: |
Ja też nie jestem ani kibicem, ani też nie uprawiam tego sportu jednak taaakiego newsa nie można było nie zapodać. |
Ja też jestem pod wielkim wrażeniem. Jak dzisiaj pokona Rosjankę, to będzie to wyczyn na miarę ... prawie Kubicy |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 29-09-2006, 20:00
|
|
|
akbi napisał/a: | Jak dzisiaj pokona Rosjankę, to .... | Dementiewa pokonana |
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2006, 21:56
|
|
|
jak dalej tak bedzie grala to z Malyszomani zrobi sie Radwanskomania :)szkoda ze nie ograla tej Wloszki ale i tak gratulacje dla niej |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 02-10-2006, 07:59
|
|
|
SZACUNECZEK
Oglądałem Na eurosporcie mecz 1/8, 1/4 i 1/2
Co do pokonania V.W. to faktycznie ostatnio zmaga się z poważnymi kontuzjami ale wynik to wynik
macz z Dementiewą - rewelacja . Ehhhhh co zo był za mecz
półfinał - widać było zmęczenie. Włoszka no korciew spędziła koło 4 godzin a Radwańska ponad 10. I to był największy przeciwnik młodej oli - zmęczenie
Ale gratulacje i oby takich turniejów jak najwięcej |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2007, 09:36
|
|
|
akbi napisał/a: | Agnieszka Radwańska pokonała w niedzelę Martinę Hingis | , no i niestety wczoraj przegrała , ale i tak wielkie brawa |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 06-08-2007, 16:45
|
|
|
No i wreszcie doczekaliśmy sie Pierwszy wygrany turniej WTA
Cytat: | Zwycięstwo Agnieszki Radwańskiej w turnieju tenisowym Nordic Light Open w Sztokholmie określane jest przez skandynawskie media jako sensacja. W Norwegii młoda Polka nazywana jest nowa bombą tenisa. Szwedzi twierdzą, że wkrótce zajdzie na szczyt światowego tenisa.
Polski tenis skończył się właściwie wtedy, kiedy Wojciech Fibak zakończył karierę w 1988 roku. Od tej pory Polska była białą plamą na mapie tej dyscypliny aż do ostatniego tygodnia, kiedy młoda Polka w drodze do pucharu księżniczki Victorii wygrała wszystkie pięć meczów - pisze szwedzki dziennik Dagens Nyheter.
Gazeta dodaje, że "Radwańska rozpoczęła w Krakowie swoją wielką podróż na światowe szczyty, podobnie jak Anna Kurnikowa kiedy doszła do półfinału Wimbledonu w 1997 roku. Pod jej wpływem rosyjskie tenisistki pojawiały się już jedna za drugą. Tym razem mamy nadzieję że Radwańska, która z pewnością jest już gwiazdą w swoim kraju, wniesie nowe życie do polskiego tenisa".
"Młoda Polska tenisistka odniosła bezdyskusyjne zwycięstwo w turnieju tenisowym Nordic Ligot Open" - pisze szwedzka agencja TT
Dziennik Svenska Dagbladet podkreśla, że "Radwańska zdobyła w Sztokholmie swój pierwszy tytuł WTA i wchodzi przebojem na listę 30. najlepszych tenisistek świata".
Po zwycięskim turnieju w Sztokholmie Agnieszka Radwańska awansowała z 35. na 33. miejsce w rankingu WTA Tour
Norweski dziennik Verdens Gang akcentuje, iż "Radwańska to ogromny talent i nowa polska bomba tenisowa. Młoda Polka wygrała turniej w Sztokholmie nie przegrywając ani jednego seta". |
Wielkie brawa |

|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2007, 18:10
|
|
|
Agnieszka Radwańska pokonała wczoraj Marię Szarapową i zagra o ćwierćfinał , oby tak dalej |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 02-09-2007, 18:15
|
|
|
Wielkie gratulacje dla Pani Agnieszki
Cytat: | Rozstawiona z numerem 30. Agnieszka Radwańska wyeliminowała 6:4, 1:6, 6:2 broniącą tytułu Rosjankę Marię Szarapową w trzeciej rundzie wielkoszlemowego turnieju US Open (z pulą nagród 19,653 mln dol.).
"Nie miałam nic do stracenia, po prostu uderzałam każdą piłkę i udało się" - powiedziała Radwańska przez mikrofon do publiczności Arthur Ashe Stadium przed zejściem z kortu.
"Wiem, że ona nie lubi jak ktoś wchodzi głęboko w kort i porusza się, gdy ona przygotowuje się do serwisu. Kiedy to robiłam faktycznie ona częściej popełniała błędy" - dodała 18-letnia Polka.
W całym meczu Szarapowa popełniła 12 podwójnych błędów, przy dwóch po stronie rywalki. Ostatni raz Rosjanka odpadła w tak wczesnej fazie turnieju zaliczanego do Wielkiego Szlema w 2004 roku także w US Open.
Radwańska rozpoczęła mecz od wygrania swojego serwisu bez straty punktu, ale to samo zrobiła Rosjanka, która w trzecim gemie przełamała podanie krakowianki i wyszła na 2:1.
Polka natychmiast odrobiła stratę i po okresie gry zgodnie z regułą własnego serwisu prowadziła 3:2, a następnie 4:3 po gemie, w którym Szarapowa nie wykorzystała trzech szans na przełamanie. W kolejnym wiceliderka rankingu WTA straciła nieoczekiwanie swoje podanie.
Przy stanie 5:3 dla Radwańskiej Rosjanka od razu wyszła na 40:0, po czym doprowadziła do przełamania, wykorzystując drugą szansę. Jednak w kolejnym gemie nie wykorzystała prowadzenia 40:30 i od tego momentu przegrała trzy kolejne punkty i seta, po 46 minutach.
Drugiego seta Radwańska rozpoczęła od utrzymała podania, ale od stanu 1:0 przegrała osiem kolejnych gemów, w tym czterokrotnie swój serwis. Druga partia trwała 38 minut.
Serię Szarapowej przerwała dopiero w trzecim gemie decydującego seta, zapisując na swoim koncie "breaka" na 1:2. Polka zdobyła później kolejnych pięć gemów i zakończyła spotkanie po upływie dwóch godzin i sześciu minut, wykorzystując już pierwszą piłkę meczową.
W sobotnim pojedynku Radwańska popełniła 23 niewymuszone błędy w grze, podczas gdy Rosjanka aż 49. Szarapowa uzyskała przewagę w wygrywających uderzeniach - 36:18.
W sumie Polka wygrała w meczu 85 punktów, o jeden więcej od rywalki.
W poniedziałek Radwańska zagra o awans do ćwierćfinału, a jej rywalką będzie zwyciężczyni meczu pomiędzy Czeszką Nicole Vaidisovą (nr 13.) i Shahar Peer z Izraela (18.).
Był to drugi pojedynek tych tenisistek. Poprzednio spotkały się w maju w ćwierćfinale turnieju WTA w Stambule (z pulą nagród 200 tys.) lepsza była Rosjanka 6:2, 3:6, 6:0. |
|

|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2007, 22:29
|