ciągle mi swieci kontrolka płynu chłodniczego i prędkościomi |
Autor |
Wiadomość |
edwin
Nowy Forumowicz
Auto: pajero i omega 3000
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2010, 15:28 ciągle mi swieci kontrolka płynu chłodniczego i prędkościomi
|
|
|
świeci się cały czas kontrolka że za mało jest płynu kontrolka ta jest tam gdzie wskaźnik załączonych napędów.ale płynu jest na max i nigdzie nie mogę znaleźć czujniku ,który to wskazuje bo to chyba jego wina a WY wiecie gdzie jest ten czujnik to bym go spróbował odczepić.i jeszcze prędkościomierz mnie oszukuje o 20 km wydaje mi się że opadł i to dla tego bo jak opada to około 1cm niżej od zera a powinien chyba być na zerze?ciągle coś się dzieje w tym pajero może dla tego że stał 2 lata w garażu w zawieszeniu nic nie piszczy trzeba wszystko nasmarować za tydzień będą fundusze na wszystko wymiana olei itd jeszcze nowy aku dokupić a wy jaki akumulator polecacie myślałem o varcie 95ah. |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 06-05-2010, 21:33
|
|
|
Ta kontrolka płynu sławetna to poziom płynu do spryskiwaczy reflektorów. Dolej pod maską w lewy wlew patrząc od przodu samochodu. Nie ma kontrolki płynu chłodniczego a ta co Ci się świeci to spryskiwacze lamp, choć wygląda sugestywnie. Aku to sobie kup Centrę 100Ah. Dobra i niedroga. Mam takie dwie. Co do prędkościomierza to chyba coś uwalone jest ale tu Ci nie pomogę. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 06-05-2010, 23:34
|
|
|
Moze wystarczy zdjac wskazowke i ponownie zalozyc zeby 0 wskazywala. Nie wiem jak sie ja sciaga ale widzialem w jakims liczniku ze gosc kladl chusteczke na tarcze (zeby nie parysowac) i podwazal widelcem. |
|
|
|
 |
edwin
Nowy Forumowicz
Auto: pajero i omega 3000
|
Wysłany: 07-05-2010, 07:54
|
|
|
dzięki za pomoc. a ja myślałem że to kontrolka od płynu chłodniczego.tylko że u mnie jest jakaś dziura w zbiorniku od płynu do spryskiwaczy i ucieka szybciej niż dolewam a żeby do tegpo zbiornika się dobrać to trzeba by błotnik ściągać.no a z wskazówką tez pokombinuję .faraonix ty chyba datę masz o jeden dzień do przodu w kompie przesuniętą |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 07-05-2010, 21:27
|
|