Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciśnienie?
Autor Wiadomość
plastick1 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport 2.5 Td
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-05-2010, 16:48   Ciśnienie?

Witam .Posiadam pajero sport 2.5 td 98 rok.Dymi mi spod korka niemiłosiernie.Po zdjeciu głowicy zero wypracowania na cylindrach.Dodam że auto lekko pali ,czy to zima czy to lato(raz nawet miałem przypadek spalonych 4 świec żarowych i też palił),nie dymi ,nie bierze oleju tak więc pierścienie odpadły.Szukam usterki nie wiem co może być .Nie chce się pchać w koszty więc nie ruszam bloku,Może ktoś ma jakis pomysł?Mam jescze jedno pytanie :jakie macie ciśnienie oleju na zegarze na jałowym i po rozgrzaniu i przy wyższych obrotach ? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

stegano 
Forumowicz

Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Wysłany: 08-05-2010, 18:17   Re: Ciśnienie?

plastick1 napisał/a:
Witam .Posiadam pajero sport 2.5 td 98 rok.Dymi mi spod korka niemiłosiernie.Po zdjeciu głowicy zero wypracowania na cylindrach.Dodam że auto lekko pali ,czy to zima czy to lato(raz nawet miałem przypadek spalonych 4 świec żarowych i też palił),nie dymi ,nie bierze oleju tak więc pierścienie odpadły.Szukam usterki nie wiem co może być .Nie chce się pchać w koszty więc nie ruszam bloku,Może ktoś ma jakis pomysł?Mam jescze jedno pytanie :jakie macie ciśnienie oleju na zegarze na jałowym i po rozgrzaniu i przy wyższych obrotach ? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Dlaczego szukasz problemu na siłe?
"Dymienie" to normalna sprawa. To diesel...
Co do Cisnienia, poszukaj manuala do silnika (4d56) tam znajdziesz odpowiedz.

Pozdrawaim

plastick1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-05-2010, 18:31   

Nie szukam na siłę tylko chcę autko sprzedać i boję sie co ewentualny kupiec powie jak odkręci korek.Auto ma zrobione gruntownie zawieszenie ,wymienione amory ,głowica zrobiona splanowana itp.a tutaj taki zonk.Widziałem taki sam silnik u przypadkowego gościa i z ciekawości zagadałem.Odkręcił korek a u niego aż zasysa go do środka .u mnie wali spaliny na zewnątrz.

stegano 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2010, 18:59   

plastick1 napisał/a:
Odkręcił korek a u niego aż zasysa go do środka .u mnie wali spaliny na zewnątrz.

Na zimnym czy goracym silniku?

plastick1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-05-2010, 19:26   

i na zimnym i na ciepłym dymi.u tego kolesia sprawdzałem tylko na zimnym i ssał do środka.Ale jak dodam gazu tak do 2,5 tysiąca to zanika.Gdyby był przedmuch to powinien mocniej dymić.Dobrze kombinuje ?

stegano 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2010, 19:38   

Na zimnym nie powinien dymić... na rozgrzanym jak najbardziej, bo w końcu temperatura jest całkiem całkiem + ruch wałka który rozchlapuje olej po całej komorze. Po to jest w końcu odma w każdym silniku a żeby nadmiary gazu wydostajace się z silnika i spowrotem trafiały do kolektora ssącego.

Proponuje poszukać w googlach o "przedmuchach silnika"

Prosze:

http://www.auto-swiat.pl/...chy,6535,1.html

plastick1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-05-2010, 19:42   

odma czyściutka.olejem chlapie czyli normalka.kurde juz sam nie wiem.

stegano 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2010, 19:46   

Cytat:

"Czy kierowca ma wpływ na przedmuchy? - Nie, to dzieje się niezależnie od niego, zarówno w silnikach aut nowych, jak i starych. Kierowca może mieć tylko taki wpływ, że podczas przeglądu samochodu w stacji obsługi poprosi o sprawdzenie, czy odpowietrzenie skrzyni korbowej w jego aucie nie jest zatkane. Samemu dość trudno sprawdzić odpowietrzenie, ale gdy nie działa ono dobrze, można zauważyć pogorszenie pracy silnika, spadek jego mocy, gaśnięcie bez wyraźnej przyczyny."

Odpowiedz do tematu