|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Jaki silnik 85KW-115km,98KW-133km,100KW-136km,103KW |
Autor |
Wiadomość |
raffik1
Nowy Forumowicz
Auto: Suzuki Drand vitara
|
Wysłany: 10-05-2010, 17:57 [2.5 TD] Jaki silnik 85KW-115km,98KW-133km,100KW-136km,103KW
|
|
|
Witam wszystkich miłośników Mitsubishi Pajero Sport jestem właśnie na kupnie tego wspaniałego wozu i mam do was pytanie a jednoczesnie prosze o pomoc w wyborze silnika tak jak w tytule są różne moce i nie wiem na który sie zdecydować zaznacze tylko że chciałbym taki który by zapewniał bezproblemową eksploatacje a jednoczesnie był wytrzymały i zbytnio nie wyrzyłowany z góry dziekuje i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-05-2010, 21:56
|
|
|
Dzien dobry,
we wszystkich przypadkach jest to ten sam silnik 4D56. Oczywiscie najlepiej wybierz najnowsza i jednoczesnie najmocniejsza jednoste. Czyli 115 KM. Do silnika o tej nominalnej mocy Mitsubishi dokladalo chip Ralliart (Rallitronic) uzyskujac "wyplaszczenie" i zwiekszenie momentu oraz wzrost mocy do wymienionych przez Ciebie 136-138 KM.
Generalnie im nowszy Sport tym silnik powinien byc mocniejszy. Najbogatsze wersje K94 z lat 2005-06 sygnowane nazwa Dakar mialy taki chip wstawiany w salonach. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|
|