[2.5 TD] Sprężyny tył. |
Autor |
Wiadomość |
Whitie
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 SOHC / K260 RD28T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-05-2010, 21:02 [2.5 TD] Sprężyny tył.
|
|
|
Witam ponownie
Pytania krótkie, ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
Czy sprężyny tylne od longa będą pasowały do mojego auta? Wiem, ze są grubsze o nie cały milimetr.....
I drugie - ma ktoś na zbyciu może podkładki gumowe pod sprężyny? Nie takie do pseudo liftu tylko te oryginalne?
Z góry dzięki.
Pzdr
Maciej |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 166 Skąd: międzyrzecz
|
Wysłany: 16-06-2010, 20:38
|
|
|
czy ktoś może odpowiedzieć czy będą pasować sprężyny od laga do krótkiego ??? u mnie wali w most rama na prawie każdej dziurze a nie jest obciążony |
_________________ Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Nie zastanawiaj się tylko działaj poprawnie!
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 18-06-2010, 09:44
|
|
|
waclaw2727 napisał/a: | czy ktoś może odpowiedzieć czy będą pasować sprężyny od laga do krótkiego ??? u mnie wali w most rama na prawie każdej dziurze a nie jest obciążony |
Będą pasowały. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

|
Wysłany: 19-06-2010, 08:41
|
|
|
to teraz drugie pytanie jeśli uderza o mosty rama to tylko wymiana sprężyn czy może coś innego
ktoś miał taki przypadek ? |
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 19-06-2010, 22:06
|
|
|
waclaw2727 napisał/a: | to teraz drugie pytanie jeśli uderza o mosty rama to tylko wymiana sprężyn czy może coś innego
ktoś miał taki przypadek ? |
przede wszystkim sprężyny. |
 |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

|
Wysłany: 24-11-2010, 20:32
|
|
|
witam
znów wracam do sprężyn bo po wymianie na sprężyny rzekomo od longa nowe takie kupiłem w sklepie nadal jest ten problem na dziurach wali rama o most odboje są założone ale to nie pomaga wali za mocno czy coś jeszcze można zrobić
co sądzicie o sprężynach wzmacnianych
a może gumy w zwoje ?
bo podkładka nad czy nad sprężynę raczej nie wchodzi w grę bo kielich za mały i może wyskoczyć pomocy pomocy |
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 24-11-2010, 21:02
|
|
|
Wyrobiły ci się podkładki między buda a rama i tam jest luz. Musisz dokładnie obejrzeć te podkładki. Jedna jest od dołu a druga między rama a buda. |
 |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 24-11-2010, 21:02
|
|
|
waclaw2727 napisał/a: | witam
znów wracam do sprężyn bo po wymianie na sprężyny rzekomo od longa nowe takie kupiłem w sklepie nadal jest ten problem na dziurach wali rama o most odboje są założone ale to nie pomaga wali za mocno czy coś jeszcze można zrobić
a może gumy w zwoje ?
bo podkładka nad czy nad sprężynę raczej nie wchodzi w grę bo kielich za mały i może wyskoczyć pomocy pomocy | Czy aby na pewno dobijają sprężyny? Bo z tego co się orientuję to tam są podwójne i prześwit jest dość duży. Jak założyłeś nowe to nie jest to możliwe żeby Ci dobijały, no chyba ze masz drugi silnik w bagażniku... Przy wahaczach na mocowaniu z rama są takie poduszki...może tam masz luz i w tym miejscu Ci tłucze. Ja z czymś takim się męczyłem. Beż podłożenia kawałka gumy się nie obeszło, bo kupno nowych to prawdziwy wyzysk za kawałek gumy- 80zł za sztukę i jest cicho |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

|
Wysłany: 24-11-2010, 22:38
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Wyrobiły ci się podkładki między buda a rama i tam jest luz. Musisz dokładnie obejrzeć te podkładki. Jedna jest od dołu a druga między rama a buda. |
może są juz wytarte bo ich nie wymieniałem
ale jakie dwie gumy jest jedna tylko guma od góry
[ Dodano: 24-11-2010, 22:41 ]
1405 napisał/a: | waclaw2727 napisał/a: | witam
a może gumy w zwoje ?
bo podkładka nad czy nad sprężynę raczej nie wchodzi w grę bo kielich za mały i może wyskoczyć pomocy pomocy | Czy aby na pewno dobijają sprężyny? Bo z tego co się orientuję to tam są podwójne i prześwit jest dość duży. Jak założyłeś nowe to nie jest to możliwe żeby Ci dobijały, no chyba ze masz drugi silnik w bagażniku... Przy wahaczach na mocowaniu z rama są takie poduszki...może tam masz luz i w tym miejscu Ci tłucze. Ja z czymś takim się męczyłem. Beż podłożenia kawałka gumy się nie obeszło, bo kupno nowych to prawdziwy wyzysk za kawałek gumy- 80zł za sztukę i jest cicho |
na 100 % to odboje dobijają do ramy bo są ślady na ramie od gum więc nic innego to nie może byc
a co do bagażnika to załadowany cały czas szpej do wyciągania (tirfor liny szekle itp itd więc ma troszkę na pokładzie |
 |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
|
Wysłany: 25-11-2010, 10:31
|
|
|
waclaw2727 napisał/a: |
na 100 % to odboje dobijają do ramy bo są ślady na ramie od gum więc nic innego to nie może byc
a co do bagażnika to załadowany cały czas szpej do wyciągania (tirfor liny szekle itp itd więc ma troszkę na pokładzie |
Masz założone podwójne sprężyny? U mnie w longu mam podwójne w większej siedzi mniejsza i może jak jest ciężko to ta druga ma inną charakterystykę i pomaga. Tak mi się wydaje bo ogólnie to puste autko jest miękkie a z załadowanym tyłem nigdy nie słyszałem żeby coś dobijało. |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

|
Wysłany: 25-11-2010, 14:49
|
|
|
1405 napisał/a: | waclaw2727 napisał/a: |
Masz założone podwójne sprężyny? U mnie w longu mam podwójne w większej siedzi mniejsza i może jak jest ciężko to ta druga ma inną charakterystykę i pomaga. Tak mi się wydaje bo ogólnie to puste autko jest miękkie a z załadowanym tyłem nigdy nie słyszałem żeby coś dobijało. |
nie mam podwójnych sprężyn
mam normalną jedną sprężynę i nic po za tym a od czego masz tą druga i o ile jest mniejsza
rozwiń ten wątek podwójnych sprężyn ,masz może fotkę????? |
 |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
|
Wysłany: 25-11-2010, 18:53
|
|
|
nie mam podwójnych sprężyn
mam normalną jedną sprężynę i nic po za tym a od czego masz tą druga i o ile jest mniejsza
rozwiń ten wątek podwójnych sprężyn ,masz może fotkę????? | Proszę bardzo tak to wygląda...
 |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

|
Wysłany: 25-11-2010, 19:27
|
|
|
ktoś Ci to robił czy sam ?
są dodatkowe gniazda porobione ?
od czego masz te mniejsze sprężyny???
dzięki za fotki |
 |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
|
Wysłany: 25-11-2010, 20:16
|
|
|
ktoś Ci to robił czy sam ?
są dodatkowe gniazda porobione ?
od czego masz te mniejsze sprężyny???
dzięki za fotki |
Tak już było jak kupiłem auto. Nic nie robiłem i wydaje mi się ze to jest fabryczne zawieszenie- auto 7 osobowe chyba long czy wagon...nie wiem dokładnie jak to się nazywa. Jutro przyglądnę się tym gniazdom dokładnie to napiszę co i jak. |
|
|
|
 |
Whitie
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 SOHC / K260 RD28T
|
Wysłany: 25-11-2010, 20:40
|
|