Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylna kanapa - 2 i 3-osobowa
Autor Wiadomość
doc
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2010, 03:12   Tylna kanapa - 2 i 3-osobowa

Czy wersje dlugiego Pajero z normalna, 3-osobowa kanapa z tylu byly jakos oznaczane? A moze produkowano je w okrelonych latach? Czesc Pojarek, ktore ogladam, ma z tylu cos na ksztalt dwoch osobnych foteli i zeby przewiezc5 osob trzeba rozkladac zydle w bagazniku...

pio13 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II 2,8TD long 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-05-2010, 08:25   

O co ci chodzi pisząc o "normalnej 3-osobowej kanapie"? Że ma 3-eci zagłówek? Jeśli masz pasy dla osoby siedzącej na środku to już bardziej normalnej kanapy nie znajdziesz (przynjamniej ja w życiu nie widziałem nic takiego). Mowa oczywiśie o PII (to chyba o ten model pytas wnioskując z twojego profilu), nie orientuję się jak w innych.

doc
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2010, 08:36   

Nie, nie chodzi o zaglowek. Przyjrzyj sie zdjeciom generacji II np. na Allegro. Sa kanapy dzielone w polowie, majace szeroki podlokietnik po prawej i lewej stronie kabiny. Mieszcza sie na nich tylko 2 osoby i zreszta sa wyprofilowane jak dla dwoch osob. Sa tez kanapy skladane inaczej, (a moze w ogole nie dzielone, nie wiem), gdzie zmieszcza sie trzy osoby.

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 13-05-2010, 08:55   

Jest jak piszesz. Tyle, że w długich widziałem trzy rozwiązania. Zwykła niedzielona kanapa na trzy osoby i dwa podłokietniki po bokach, niedzielona kanapa z środkowym podłokietnikiem wychodzącym na środku z kanapy (tu też trzy osoby od biedy dadzą radę, choć na środku jest górka) i kanapa jak z krótkiego czyli dzielona na pół i tak oprofilowana, że na środku to tylko fakir by dał radę. Jednak nie wydaje mi się, by w oznaczeniu wozu cokolwiek było. Raczej mogłoby być w VIN ale z tego co wiem to nie ma.

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 13-05-2010, 10:38   

Do wypowiedzi Heilsberg-a dodam jeszcze kanapę 2/3- 1/3 tzn że po złożeniu którejś części może siedzieć z tyłu 2 osoby (jak złożysz część 1/3) lub 1 osoba ->> po złożeniu 2/3. U mnie jest kanapa nie dzielona ale 3 osobowa->> wyznaczają to pasy lecz nie mam środkowego zagłówka->> i tak nie jest mi potrzebny.Podłokietniki mam na bokach jak i jeden środkowy. Po złożeniu jednego bocznego np lewego jest fajne miejsce do przewozu np. nart czy też deski :mrgreen:

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 13-05-2010, 13:27   

Heilsberg napisał/a:
kanapa jak z krótkiego czyli dzielona na pół i tak oprofilowana, że na środku to tylko fakir by dał radę.
U mnie chyba taka jest...dzielona, ale chyba nie do końca w równej połowie, po bokach podłokietniki które się składają-powiem tak, że podróżowałem już i z tyłu i śmię twierdzić że jest tu wygodnie dla 5-u osób, chyba że chcesz jeździć z rozłożonymi podłokietkami, to wtedy może być ciasno.

[ Dodano: 13-05-2010, 13:32 ]
Heilsberg napisał/a:
że na środku to tylko fakir by dał radę
kto to jest fakir :roll: :mrgreen:

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2010, 15:27   

gołąb napisał/a:
kto to jest fakir :roll: :mrgreen:
gościu który na zaostrzonych gwoździach, które są wbite w deskę (na wylot), lubi sobie posiedzieć :wink: :lol:

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2010, 16:34   

Ja mam Wagon'a i tylną kanapę dzieloną 50:50. Po bokach są podłokietniki. Rejestrowany normalnie na 5 osób, na środku z tyłu nie jest najgorzej :wink:
Widziałem jeszcze (tak jak wyżej napisane) niedzieloną z podłokietnikiem na środku.
Uważam, że takie rozwiązanie jakie mam ja jest najlepsze dlatego że 3 osoby jadą komfortowo i można złożyć tylko pół kanapy.

gołąb 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2010, 18:50   

jawaldek napisał/a:
gościu który na zaostrzonych gwoździach, które są wbite w deskę (na wylot), lubi sobie posiedzieć
bez jaj :mrgreen: są tacy ludzie?Z czystym sumieniem mowię że moja kanapa jest wygodniejsza(od deski z gwoździami) i jak bartek2800, napisał funkcjonalna.W zeszłym roku byłem miśkiem w Wiedniu w 5 osób-wszyscy żyją :p
Ostatnio zmieniony przez gołąb 13-05-2010, 20:17, w całości zmieniany 1 raz  

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2010, 20:07   

gołąb napisał/a:
bez jaj :mrgreen: są tacy ludzie?
Indie z fakirów słynął. A co do kanapy->> zależy od zastosowań :wink: :wink: Mój Misiek przerobiony jest też i w srodku tak że po rozłożeniu tylnej,nie dzielonej kanapy jest super spanie dla dwóch dorosłych osób. Opisywałem na forum wraz ze zdjęciami->> jak znajdę to dołączę. Tylne dwa siedzenia całkowicie zlikwidowałem bo nie ma potrzeby aby były i przeszkadzały w załadunku.

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2010, 20:26   

jawaldek napisał/a:
Mój Misiek przerobiony jest też i w srodku tak że po rozłożeniu tylnej,nie dzielonej kanapy jest super spanie dla dwóch dorosłych osób.

To akurat w każdej wersji uzyskujemy dwie przyjemne leżanki, niezależnie czy dzielona czy nie :)

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2010, 20:43   

bartek2800 napisał/a:
o akurat w każdej wersji uzyskujemy dwie przyjemne leżanki, niezależnie czy dzielona czy nie :)
jeśli rozłożysz jeszcze przednie siedzenia, zdemontujesz zagłówki, itd itp
bartek2800 napisał/a:
dwie przyjemne leżanki
:mrgreen: :mrgreen:

gołąb 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2010, 20:44   

bartek2800 napisał/a:
To akurat w każdej wersji uzyskujemy dwie przyjemne leżanki, niezależnie czy dzielona czy nie
hmm.nie sprawdzałem...a czy nie ma zbyt dużych nierówności?co by ni wstać rano z bólem gnata...

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2010, 20:52   

http://img17.imageshack.u...d=dscf4919u.jpg
materac na wierzch i gnaty rano wypoczęte,przednie siedzenia przesunięte do przodu, bagaże między siedzenia przód/tył->> sprawdzone->> jest OK

gołąb 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2010, 20:56   

jawaldek, skąd masz miecz dźedaj

[ Dodano: 13-05-2010, 20:59 ]
w zeszłym roku raz spaliśmy z źonką w miśku, ale ani ja, ani ona nie daliśmy rady złożyć nawet przednich foteli :lol:

Odpowiedz do tematu