|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zaciski hamulca ręcznego |
Autor |
Wiadomość |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

Auto: A4/B6 1.8t s-line,Colt CZ3 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-05-2010, 20:16 Zaciski hamulca ręcznego
|
|
|
Witam, potrzebuję pomocy w sprawie zacisków hamulca ręcznego. Mianowicie byłem dziś na przeglądzie i gość mnie nie puścił, Mam problem bo jakiś czas temu wymieniałem całe hamulce w aucie i mechanik powiedział mi, że zaciski hamulca ręcznego są tak zapieczone że nic sie z nimi nie da zrobić, pozostaje jedynie wymiana, dowiadywałem się i nie ma zamienników tylko oryginał a to ponoć koszt rzędu 1,5-2 tys. Znalazłem gościa na allegro, ma wszystkie części i tu pojawia się moje pytanie ponieważ jestem zielony w temacie. Hyundai to Elantra 2.0 crdi '02r sedan, ten gość ma 2004 też 2,0 tylko hb. Czy te zaciski będą pasowały i czy to są jakieś inne zaciski niż te które odpowiadają za hamowanie klockami. Sorki że tak chaotycznie opisuję, ale nie znam się na tym wogóle, poza tym autko jest mojego ojca a on jest jeszcze bardziej zielony. Proszę o jakąś pomoc bo jutro jestem umówiony z gościem na zamówienie części a chciałbym wiedzieć co i jak. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 13-05-2010, 22:01
|
|
|
Witaj,
jedź do innego warsztatu i niech Ci sprawdzą hamulce - nigdy nie polegaj na opinii jednego mechanika |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

Auto: A4/B6 1.8t s-line,Colt CZ3 1.3
|
Wysłany: 13-05-2010, 22:15
|
|
|
Właśnie dziś byłem na przeglądzie i facet też zajmuje się mechaniką. Powiedział, że może się podjąć regeneracji tych zacisków, ale nie daje gwarancji, że się uda. A poza tym w trakcie badania technicznego, jak zaciągał hamulec ręczny to na monitorze który pokazuje ''moc'' hamulca nic się nie działo. Chciałem alternatywnie zamówić sobie te zaciski używane, ale nie wiem, czy to jest osobna część czy jest to zespolone razem z zaciskiem zwykłego hamulca. Nie znam się na tym więc pytam. |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53593
 |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 15-05-2010, 11:34
|
|
|
badmdfk,
wejdź na stronę:
hmaservice
UWAGA: wymagany Internet Explorer - pod np. FireFox-em chodzi źle
Zarejestruj się (serwis jest free) i zaloguj
Po zalogowaniu kliknij menu SHOP
Wybierz model swojej Lantry i będziesz wszystko wiedział
a tak to mniej więcej wygląda....
 |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
|
|