Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E33A 2.0] problem z hamulcami
Autor Wiadomość
Crosby 
Mitsumaniak

Auto: Był GALANT 2,0 [4G63][E33A]
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 01-03-2010, 17:44   [E33A 2.0] problem z hamulcami

Witam. Czy jest mi ktoś w stanie udzielić informacji czy w galancie E33A tarcze z tyłu powinny być przykręcone czy mają tak latać luźno bo ostatnio zauważyłem opor w moim aucie tak jakby coś go hamowało ja mu daje gaz a on mi spada z mocy wciskam sprzęgło silnik pracuje ok prosił bym o jakieś porady co to może byc i czy te tarcze maja tak byc luźno założone tylko na szpilki śrub czy trzeba je czymś przykrecić. Pozdrawiam

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-03-2010, 17:47   

mogą być luźno założone na szpilki, gdyż są centrowane przez osadzenie piasty, a dokręcane są razem z kołem
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
Ostatnio zmieniony przez Maretzky85 02-03-2010, 09:35, w całości zmieniany 2 razy  

Zajc3w 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Wysłany: 01-03-2010, 21:58   Re: problem z hamulcami

Cashpir napisał/a:
Witam. Czy jest mi ktoś w stanie udzielić informacji czy w galancie E33A tarcze z tyłu powinny być przykręcone czy mają tak latać luźno bo ostatnio zauważyłem opor w moim aucie tak jakby coś go hamowało ja mu daje gaz a on mi spada z mocy wciskam sprzęgło silnik pracuje ok prosił bym o jakieś porady co to może byc i czy te tarcze maja tak byc luźno założone tylko na szpilki śrub czy trzeba je czymś przykrecić. Pozdrawiam

Złą reakcję na gaz hamulcami tłumaczysz -nonsens, chyba ze równocześnie z gazem hamulec depczesz.

Na początek błędy, zczytać i usunąć przyczynę ewentualnych
potem poszukać nieszczelności w dolocie
potem wymienić filtry paliwa i powietrza(paliwa nawet jak nowy nie zaszkodzi sprawdzić)

potem pomyślimy dalej. :wink:
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana

Crosby 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-03-2010, 23:01   

filtry wszystkie wymienione w serwisie paliwa niedawno nawet nowe uszczelki pod wtryski nowy komp dużo mam części nowych odkąd zamieniłem koła na zimowe stalówki 14 z alumow 16 zaczęły się dziać problemy stalówki oryginalne z galanta wiec nie wiem co jest z tymi hamulcami chyba będę zmuszony znowu go scholowac na serwis mitsubishi

A polskie znaki to co ? Grzyb ?
MoRderator
Ostatnio zmieniony przez Maretzky85 02-03-2010, 09:36, w całości zmieniany 1 raz  

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 03-03-2010, 11:07   

1. tarcze można przykręcić jeżeli na piaście i w tarczy są otwory
2. nie rozumiem - dając gazu auto zwalnia ? na pewno nie od hamulców

Zajc3w 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Wysłany: 06-03-2010, 18:04   

Chodziło mi raczej o nieszczelne połączenie filtra powietrza z silnikiem, sprawdź czy przypadkiem nie spadł wężyk od regulatora ciśnienia paliwa, idzie od grzybka na końcu listwy paliowej do dolotu za przepustnicą(patrząc z kierunkiem lotu powietrza).
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana

SylwesterW 
Nowy Forumowicz

Auto: galant 2.0 4x4
Wysłany: 14-05-2010, 14:45   

Ja na twoim miejscu zaczął bym od sprawdzenia czy nie masz na przykład zapieczonych docisków lub linki od ręcznego. A le to bardzo prosto sprawdzić podnieś samochód i pokręcić kołem jak nie stawia dużego oporu to jest OK. A po drugie sprawdź przepływomierz powietrza i filtr. Ja miałem podobny problem okazało się za podczas wymiany filtru powietrza słabo była wciśnięta wtyczka do przepływomierza i gdy dodawałem gazu to nawet potrafił zgasnąć.

Crosby 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-05-2010, 16:42   

błędy zczytane nie mam żadnych nawet sprawdzałem przepływomierz odłączając kostke i auto zgasło wiec napewno jest sprawny nowy filtr paliwa mam i jestem po naprawie w serwisie wtrysków bo przez zime nim nie jeździłem i gdzieś tam zamarzło i rozsadziło uszczelki problem występuje sporadycznie kiedy wsiadam i chce odrazu ruszyć to tak się dławi ze potrafi zgasnąć bo tak na wolnych obrotach moge go gazować ile chce i nie ma nic ale kiedy dam 1 i ruszam to sie dusi i nie da sie nim ruszyć

Odpowiedz do tematu