Zostałem oszukany. Prosze o pomoc. |
Autor |
Wiadomość |
maroon
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5v6 00r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2010, 11:46 Zostałem oszukany. Prosze o pomoc.
|
|
|
Witam. Miesiąc temu kupiłem od pewnego gościa na allegro zderzak do Galanta sport edition, do dnia dzisiejszego nie otrzymałem ani zderzaka ani zwrotu pieniędzy. Wydzwaniam, pisze do gościa i bez skutku.. Moja prośba jest następująca, czy może ktoś z kolegów jest z ZIELONEJ GÓRY i mógł podjechać do zakładu tego sprzedawcy i przedstawić mu sprawę. Do Zielonej Góry mam kawałek drogi, tak wiec sami rozumiecie..
Podaje adres siedziby nieuczciwego sprzedawcy:
STEFBUD
OKULICKIEGO 31 - 42
65-001 ZIELONA GÓRA
Proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
kirbi
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma, 1.9 TD,99r
|
Wysłany: 15-05-2010, 12:05
|
|
|
Zanim ktoś pojedzie powinien ze sobą zabrać jakieś dowody, np. wydruk przelewu, o raz Twoje dane i nick z allegro. |
|
|
|
 |
PatricoWroc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
|
Wysłany: 15-05-2010, 12:05
|
|
|
Napisz do allegro. |
|
 |
maroon
Forumowicz
|
Wysłany: 15-05-2010, 12:38
|
|
|
Pisałem do allegro i również nic.. Jeśli ktoś będzie skłonny mi pomoc i podjedzie do gościa, to podam swoje dane, kopie przelewu i wszystko co trzeba.
Dzieki za szybki odzew z waszej strony |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
|
|
|
|
 |
kirbi
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma, 1.9 TD,99r
|
Wysłany: 15-05-2010, 13:06
|
|
|
Jedyne rozsądne wyjście to właśnie jechać do niego na miejscu. A powiedz jak jego komentarze wyglądają? Bo jak ma mało albo wcale negatywów to może po prostu jakieś niedopatrzenie.
Ja bym kogoś z ZG poprosił, dał mu tą kopię przelewu i dane i niech on mówi na miejscu, że specjalnie jechał, niech się poda za Ciebie po prostu. Parę minut awantury i pewnie dojdziecie do porozumienia. |
|
|
|
 |
maroon
Forumowicz
|
Wysłany: 15-05-2010, 14:58
|
|
|
Koleś miał ponad 170 pozytywnych komentarzy i 10 negatywów. Z tego co widziałem miał wystawione również inne części od różnych aut, podejrzewam, ze po prostu zajmuje się sprzedażą samochodów na części. W każdym razie nie wydawał się podejrzany, ale niestety myliłem się.. |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
|
Wysłany: 15-05-2010, 15:34
|
|
|
maroon napisał/a: | Koleś miał ponad 170 pozytywnych komentarzy i 10 negatywów. |
To jednak sporo negatywów....
kirbi napisał/a: | Ja bym kogoś z ZG poprosił |
Nie wiem jak Ty, ale ja myślę, że dlatego też maroon, założył ten temat w dziale Lubuskie Nie spamujmy bezsensownie w temacie i poczekajmy na odzew kogoś z Zielonej Góry i okolic.
kirbi napisał/a: | dał mu tą kopię przelewu i dane i niech on mówi na miejscu, że specjalnie jechał, niech się poda za Ciebie po prostu. |
Tak, podjedzie do niego autem na tablicach Zielono-górskich i poda się za maroon? Bez sensu, już lepiej nie kręcić tylko normalnie to załatwić typu "kolega mnie przysłał". |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 15-05-2010, 16:50
|
|
|
Zgłoś sprawę na policję.
Jak ci prześle zderzak to wycofasz skargę. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
electro6
Forumowicz

Auto: Galant EA Avance
|
Wysłany: 15-05-2010, 17:02
|
|
|
maroon podaj mi wszystkie dane , line do aukcji, potwierdzenie przelewu. Jeżeli pisaliście do siebie maile w tej sprawie to również wypadałoby żebym wiedział jak to ewentualnie przebiegało . Na PW wysyłam ci mojego maila.
Postaram się jak najszybciej po weekendzie tam podjechać i porozmawiać. |
|
|
|
 |
zuku3210
Mitsumaniak

Auto: BMW E36 328i Coupe M-Pakiet
|
Wysłany: 28-05-2010, 01:02
|
|
|
Nie zauważyłem tematu wczesniej electro6, maroon, powiedzcie mi jak sprawa wygląda do teraz?? byliscie tam?? coś sie wyjasnilo??chetnie pomogę z duzym prawdopodobieństwem odzyskania przedmiotu lub równowartości... |
_________________ "ej ty nie bądź menciu taki hop do przodu,
to nie jest gra jak w GTA czy SEGA Mega Drive,
do napisu "game over" wystarczy z nieba strzał,
tylko zostawisz po sobie DNA i wszystko ziom
pole, plan, kilka map za maryjną furtką..."
 |
|
|
|
 |
maroon
Forumowicz
|
Wysłany: 30-05-2010, 22:54
|
|
|
Do dnia dzisiejszego ani kasy ani towaru.. electro6 był pod dwoma adresami (tym z allegro i tym z przelewu) i nikogo oraz niczego tam nie zastał.. pod jednym z adresów znajdowały się budynki mieszkalne bez najmniejszego śladu placu, garażu czy czegokolwiek gdzie by mogła znajdować się firma tego gościa.. pod drugim adresem był domek jednorodzinny lecz nikogo w nim nie zastał.. Kilka dni temu udało mi się dodzwonić do tego klienta. Przedstawiłem mu sprawę, a on stwierdził, ze paczka zaginęła i firma kurierska nie może jej zlokalizować. Obiecał mi, że zrobi mi zwrot kasy.. Czekam już prawie tydzień na kasę, wydzwaniam do niego codziennie, mówi, ze zrobił przelew a tu kasy brak.. Gość po prostu kłamie.. Czekam do 30, a gdy kasy nadal nie będzie to zgłaszam sprawę a policje.. |
|
|
|
 |
CrazyT
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 Glsi
|
Wysłany: 30-05-2010, 23:24
|
|
|
maroon, jak chcesz to daj mi namiar na tego gościa tel i adres i niech powie Ci jaką firmą kurierską to wysłał i musi Ci podać numer listu przewozowego i na podstawie numeru każda firma zlokalizuje tą przesyłkę ja pracowałem w dhl'u i wiem coś na ten temat jak chcesz to mogę się tym zająć w tym tygodniu i postarać się załatwić tą sprawę a jak się nie uda to wtedy na policję zgłosisz... pisz do mnie na PW lub zadwoń na 500 029 542
pozdrawiam |
_________________ Mitsubishi Galant 2.0 GLSI 1993r.
Volkswagen Golf II 1.8 GL 1991r. (sprzedany)
Talbot Horizon ???? (zezłomowany)
Ford Granada 2.3 automat 1977r. (sprzedany)
 |
|
|
|
 |
|