|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.2 DID] [MIVEC] cykanie w okolicach słupka na nierównoś |
Autor |
Wiadomość |
unicode
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 MiVEC
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-05-2016, 14:28 [II 2.2 DID] [MIVEC] cykanie w okolicach słupka na nierównoś
|
|
|
Panowie,
Przeczesałem tematy związane z niepożądanymi dźwiękami w miśkach i nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Po wjechaniu w dziurę z prawej strony z okolic słupka słychać pojedyncze metalowo-plastikowe "cyknięcie". Raz jest głośniejsze, raz trochę cichsze, i im dalej w podróży tym częściej występuje. Słupek rozebrany, jednak źródła znaleźć się nie udało, pasażerowie również mają problem z dokładną lokalizacją trzasku. Dodam, że schowek na okulary, schowek na lewarek, mocowanie rejestracji tylnej i trzaskanie pasa bezpieczeństwa pasażera zostało organoleptycznie wykluczone. Czy ktoś może zetknął się z takim problemem?
Jeszcze tylko problem buczących hamulców i będzie całkiem przyjemnie
edit: aktualnie podejrzane są spinki trzymające uszczelkę drzwi, nie udało mi się jeszcze jednak namierzyć tej konkretnej.. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 03-05-2016, 15:10
|
|
|
unicode napisał/a: | Jeszcze tylko problem buczących hamulców i będzie całkiem przyjemnie | zmienić klocki oraz zamienić miejscami prowadnice. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
unicode
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-05-2016, 18:26
|
|
|
Po przetrzepaniu forum dokładnie to zamierzam zrobić, nowe klocki już jadą. Oby problem odszedł na dobre Na chwilę pomaga tylko myjka ciśnieniowa, potem co drugie hamowanie jak na starych bębnach.
A odnośnie "cyk cyk"- ktoś, coś? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 04-05-2016, 10:21
|
|
|
Cytat: | odnośnie "cyk cyk"- ktoś, coś? | Outek to nie limuzyna - skrzypienia, cykania itd. należą do wyposażenia podstawowego . Jak sam nie wiesz co cyka, to jak zdiagnozować przez internet? |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
unicode
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-05-2016, 21:20
|
|
|
Limuzyna to nie jest, ale ani standardu limuzyny potrzebuję, ani strasznej biedy w Outku nie ma - poza tym konkretnym nie słyszę żadnych innych upierdliwych dźwięków. Założyłem, że jeżeli znalazłem na forum kilka możliwych powodów o których wspomniałem w pierwszym poście (schowek na okulary / lewarek, rejestracja), a które zostały wyeliminowane, to być może jakiś inny przegapiłem.
[edit]
Wygląda na to że winowajcą była uszczelka drzwi, a dokładniej jej usztywnienie.
[edit #2]
Finalnym winowajcą były jednak plastikowe spinki uszczelki drzwi zamontowanej na drzwiach! |
|
|
|
 |
|
|