obcierka i wycena |
Autor |
Wiadomość |
domel
Nowy Forumowicz
Auto: galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-05-2010, 07:52 obcierka i wycena
|
|
|
witam mam takie pytanko ostatnio obtarl mojego galancika 98r gosciu prwawa strona blotnik przod drzwi przod tyl i tylny blotnik i zderzak napisalismy oswiadczenie jaki jest czas zgloszenia szkody i na jaka wycene moge liczyc ? |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
|
Wysłany: 22-05-2010, 11:40
|
|
|
Po pierwsze zaraz po stluczce powinienes zadzwonic do jego ubezpieczyciela i zglosic szkode (albo udac sie osobiscie) im szybciej tym lepiej dla ciebie bo ubezpieczalnia ma 30 dni na rozliczenie szkody.
To jak ci wycenia i ile dostaniesz zalezy tylko i wylacznie od "widzimisie" tluka z aparatem robiacego zdjecia i spisujacego papierki.
DOSTANIESZ SZKODE CALKOWITA (jesli elementy sa mocno powgniatane) i tu wazne jest zebys dopilnowal zeby kazda ryse zapisal...
Jesli okaze sie ze proponuja ci bardzo zaniozną kwote odszkodowania zawsze mozesz odmowic gotowki i wstawic do serwisu tam zasady sie zmieniaja i ubezpieczycie BEDZIE MUSIAL zaplacic za naprawe szkody tyle ile ona kosztowala i jedynym ograniczeniem jest wartosc auta. Czyli podsomowujac jesli twoje auto jest warte 10kzl a szkoda naprawa wyniesie 9999zl to beda zobligowani do zaplacenia jako ze to z OC i maja obowiazek doprowadzic auto do stanu z przed wypadku.
Wstaw jakies zdjecia to cos ci podpowiem. Mam na koncie wiele takich akcji i juz mam kilka opracowanych metod walki ze "znawcami"
wrazie czegos dzwon : 509503020 moze cos podpowiem:) |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
sebi629
Forumowicz TAXI Sigma - Jedyna
Auto: sigma '94 24v
|
Wysłany: 27-05-2010, 23:20
|
|
|
Hej.
Zgadzam się z przedmówcą w pełni. Uzupełnię jego wypowiedź tylko oto ze na zgłoszenie szkody z OC sprawcy masz dokładnie rok. Co nie zmienia faktu że warto to zrobić jak najszybciej. Wstaw jakieś zdjęcia tego auta.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
domel
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-06-2010, 11:08
|
|
|
wlasnie wczoraj bylem na wycenie i dopiero w przyszlym tygodniu bede mial odpowiedz |
|
|
|
 |
staniek
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0 GLS
|
Wysłany: 16-06-2010, 13:07
|
|
|
Na podstawie swoich świeżych (dzisiejszych) doświadczeń dodam, abyś dobrze udokumentował stan sprzed naprawy. Proponuję, abyś wziął aparat i zrobił zdjęcia elementów, których będzie ktokolwiek miał szansę dotykać - ułatwi to późniejsze udawadnianie niedoróbek. I mam tu na myśli nie tylko kwestie lakiernicze, ale i wszelkie uszczelki, mechanizmy w drzwiach, które mogą być cieniowane...
Pozdr i powodzenia,
s |
|
|
|
 |
domel
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-06-2010, 08:49
|
|
|
staniek juz to zrobilem teraz czekam na wycene ale cos doczekac sie nie moge |
|
|
|
 |
Sylwan
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
|
Wysłany: 11-07-2010, 14:55
|
|
|
Mi ostatnio jakiś debil uderzył w tył na parkingu, dzięki temu mam teraz zerwany zderzak z prawej strony z tyłu i wgniecenie pod lampą oraz lampę zbitą... |
_________________ Pozdrawiam
Sylwan
Była - Carisma 1.6 GLX 16V 97r - 2007-2023
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...
 |
|
|
|
 |
|