|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Gdy ciepły nie pali |
Autor |
Wiadomość |
dj.mario
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9td 96r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-05-2010, 08:42 [Cari 1.9TD] Gdy ciepły nie pali
|
|
|
Witam wszystkich szukając odpowiedzi w wyszukiwarce nie bardzo znalazłem odpowiedź,
I znowu następna walka z carismą .
Nie chce palić gdy ciepła, ale zacznijmy od początku.
Po nocy cari pali bez problemu , wsiadam podgrzewam świece robi dosłownie obrót PALI.
gdy przejadę kilka kilometrów , i silnik stanie się ciepły zgaszę i po upływie ok. 15 min już nie chce zapalić , niby trochę łapie, ale i tak nie pali, jak troszkę przestygnie wraca wszystko do normy.
Z czym to może być związane. ? |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 25-05-2010, 08:59
|
|
|
posprawdzaj czujniki temperatury zwłaszcza cieczy chłodzącej
wmrugaj błędy
zrób eksperyment przed odpaleniem na ciepłym schłódź pompę wtryskową wodą jak odpali to znaczy że wina w pompie ?? |
|
|
|
 |
dj.mario
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-05-2010, 09:05
|
|
|
Więc tak błędów to jest masa chyba z 15 naliczyłem , wczoraj zrobiłem to zimna woda na korpus pompy reakcja żadna nie pali dalej. filtr paliwa wymieniony jakiś tydzień temu, czasami wariuje mi wskaźnik od temp po nocy skazówka podnosi się trochę. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 25-05-2010, 09:08
|
|
|
co do błedow to trzeba je wykasować bo pewnie nigdy nie były kasowne i jest cła hisrtoria napraw.
co do czujnika temperatury to są dwa jeden na wskaźnik drugi do ecu ten do ecu powinieneś sprawdzić omomierzem
wykręć zmierz potem podgrzej suszarką do włosów jak opór spadnie to jest ok wartości podane są w manuale |
|
|
|
 |
dj.mario
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-05-2010, 09:11
|
|
|
czyli wina może być po stronie tego czujnika??
dziś sprawdzę.
[ Dodano: 26-05-2010, 14:31 ]
Dziś sprawdziłem czujnik temp, ten pod termostatem, ale jest jeszcze jeden za termostatem biały.
wymontowałem i sprawdziłem gdy zimny,
wyszło ponad 20,4
gdy zacząłem suszyć raptownie spadało 18,4, 15,7,aż spadło do 9,8.. |
|
|
|
 |
|
|