|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 27-05-2010, 15:35 |
[2.3 D] Problem z rozrusznikiem |
Autor |
Wiadomość |
mjut
Nowy Forumowicz Twierdza Chełmno

Auto: Pajero 2.3 '86
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-05-2010, 10:08 [2.3 D] Problem z rozrusznikiem
|
|
|
Witam.
Umieszczam w "ogólnym" bo pytane w zasadzie też ogólne.
Kilka dni temu padł mi Miś. Okazało się, że wymienić trzeba elektromagnes w rozruszniku.
Został wymieniony, rozrusznik założony. Odpalił kilka razy bez problemu, stwierdziłem więc, że jazda próbna. Wsiadłem, odpaliłem, zgasły kontrolki ładowania, coś zaczęło trzeć, poszedł dym spod maski. Wyłączyłem silnik ale rozrusznik chodził dalej. Zdjąłem klemę, stanął.
I już nie ruszył.
Zawiozłem wczoraj cały rozrusznik do firmy, która robiła elektromagnes. Dziś telefon, że elektromagnes ok, no ale gdzieś mogło pójść zwarcie, wyślą na gwarancję. A w rozruszniku nadpalony wirnik. Ja nie mam czasu, chciałbym kupić używany rozrusznik. I tu mam właśnie pytanie. W miśku jest silnik 2.3. Czy rozrusznik z silnika 2.5 jest taki sam???? Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, proszę o wiadomość. GG: 8236093 |
_________________ www.twierdzachelmno.com |
Ostatnio zmieniony przez Gene 27-05-2010, 15:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-05-2010, 15:46
|
|
|
Do Twojej jedynki pasuje rozrusznik numer MD164975 (2KW) ten sam rozrusznik wystepuje w autach o tej samej budzie ale z silnikiem 2.5.
W Pajero I wystepowaly jeszcze rozruszniki o numerze MD164977 (22KW) i wedlug programu magazynowego ten Ci nie podejdzie.
Tyle moge pomoc. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
mjut
Nowy Forumowicz Twierdza Chełmno

Auto: Pajero 2.3 '86
|