|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Przerywa po wymianie zapłonu |
Autor |
Wiadomość |
yoji
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Kwi 2009 Posty: 106 Skąd: ok. Bochni
|
Wysłany: 26-04-2010, 13:03 [CA1A 1.3] Przerywa po wymianie zapłonu
|
|
|
Witam. Objawy w moim samochodzie są następujace : Po wymianie aparatu zapłonowego ,na zimnym silniku chodzi idealnie, natomiat po przejechaniu powiedzmy 3-4km. na gazie zaczyna przerywać na benzynie mozna jechac czuć szaprnięcia ale są mniej odczuwalne ( szczegolnie jeśli zmieniam bieg lub wcisne pedał gazu nieco gwałtowniej)
Aparat wymieniony , Świece kable też są ok. gaz po regulacji jest ok. co wchodzi w grę ? źle ustawiony zapłon ? coś innego ? dodam ze nie mam pewności co do aparatu jest bez oznaczeń rzekomo pochodzi z lancera ( ojciec sam nie wie z jakiego silnika wykręcał) ma z boku mały kondestator ( taki jak w romecie) może to być wina zle dobranego aparatu ? wtedy w ogole by nie zapalił chyba.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2010, 20:58
|
|
|
To moze byc zły aparat zapłonowy.Ja tez dzisiaj wymieniałem aparat i u mnie nie ma zadnego kondensatora przykreconego do tego uchwytu na wierzchu aparatu.Twoj aparat pewnie pochodzi z innego silnika. |
|
|
|
 |
areksz121
Mitsumaniak Elektronik
Auto: E54A 2.0 V6 M/T '94
Pomógł: 26 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1327 Skąd: Rzeszów/Markowa/Dordrecht
|
Wysłany: 10-05-2010, 00:54
|
|
|
Jeżeli temat aktualny, to u mnie było to samo...myślałem że cewka podupada, ale wystarczyło wyprzedzić zapłon (czyt. ustawić aparat)
PZDR |
_________________ POMOGŁEM? kliknij "pomógł" -> Bóg zapłać
Specjalność: Instalacja elektryczna E5xA,
E54A 2.0 V6 MIVECiem byl...i znów nim jest! '94 MÓJ Zobacz temat o moim Miśku
Carisma '99 4G92 BRAT http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66765
Colt CJ4A '98 4G92 DRUGI BRAT
EA5A 98' TRZECI BRAT |
|
|
|
 |
ozzy89
Forumowicz

Auto: Honda Accord CH6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 192 Skąd: Paczyna
|
Wysłany: 31-05-2010, 00:05
|
|
|
u mnie lekko przerywa, gdy przyspieszam niedługo po ruszeniu. Da się to wyczuć na dwójce, parę razy przyspieszy bez płynności, potem po wrzuceniu trójki jest lepiej. Wymieniłem aparat, świece i filtry. Przewody WN prawie nowe, przepusnica, kopułka i palec wyczyszczone. |
|
|
|
 |
|
|