Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] Poziom oleju skrzyni biegów
Autor Wiadomość
Zielik 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.6 16V CA4A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-06-2010, 07:56   [CAxA] Poziom oleju skrzyni biegów

witam wszystkich,
w jaki sposob sprawdzic poziom oleju w skrzyni biegów? podobno w niektorych samochodach jest jakas sruba ktora nalezy wykrecic i jesli zacznie leciec olej to poziom jest ok a jesli nie to trzeba dolac... pomozcie bo skads leci mi olej (jasny) i podejrzewam ze wlasnie z laczenia skrzyni z silnikiem...

a druga sprawa:) dosc nietypowa:) gdy jade ok 110 i powyzej zaczyna mi cos piszczec:) dzwiek taki jak zostawi sie zapalone swiatla. dzwiek nasila sie gdy jade szybciej a zanika ponizej tych 110:):):) ktos ma pomysl???:) pzdr

Ostatnio zmieniony przez karolgt 16-06-2010, 01:51, w całości zmieniany 1 raz  

ann87 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
Wysłany: 09-06-2010, 13:02   

Jest taka śruba i oleju ma być dokładnie po nią czyli jak odkręcisz i będzie się wylewał to było go za dużo. Ściągnij sobie manuala do Colta/Lancera tam masz to ładnie rozrysowane. A olej może być równie dobrze z uszczelki pod głowicą z kanału olejowego który jest jak stoisz przed silnikiem w lewym przednim rogu. Z tego co się orientuję to tam dość często cieknie i tak ładnie się rozpryskuje dookoła w czasie jazdy że wygląda jakby ciekło ze skrzyni bo cała jest schlapana.

Zielik 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.6 16V CA4A
Wysłany: 09-06-2010, 14:04   

bo wlasnie ten olej jest jasny i nie przypalony wiec nie wydaje mi sie zeby to byl olej z silnika tylko wlasnie ze skrzyni... manuala mam od kolesia wiec dzis postaram sie go przejrzec. a leje mi sie wlasnie po tym laczeniu. tylko ze z gory tam pod calym aparatem zaplonowym.... sam juz nie wiem skad... czy z pod glowicy czy z pod skrzyni

Odpowiedz do tematu