Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Wtryski
Autor Wiadomość
mikus_1984 
Forumowicz

Auto: CAO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-06-2010, 12:28   [CA4A 1.6] Wtryski

Mam pytanie: czy co colta 1.6 16 V bedą pasować wtryski np od Carismy 1.8??? czy poprawi to chcoć w minimalnym stopniu osiągi samochodu?

adamovicius
[Usunięty]

Wysłany: 02-06-2010, 21:30   

Same wtryski nic nie pomogą,bo mapy wtrysku zostaną takie same.
Zeby cos osiągnąć musiałbys wymienić cały dolot łacznie z kolektorem,wtryski,pompe paliwa i ECU np. od 4G93 i powinno przybyc kilka kucyków.
Nie jestem w tym specjalistą,ale widziałem gdzies w necie taka kombinacje,nie pamietam dokładnie,chyba był to colt C5 z czesciami z Eclispa 1.8.

EDIT
Znalazłem to o czym pisałem.
http://www.youtube.com/watch?v=3eJUD_zf7Dc

This is a 1992 12 valve 4G15 with a 4G37 (90-94 1.8L Eclipse motor) ECU, throttle body, injectors, and mass airflow sensor. It gives the 4G15 about 5-10 more HP and makes the motor a little more responsive. The engine already had ECI, this just adds larger injectors and the 4G37 fuel maps. It wakes up the little motor a little more and you'll feel it in the seat of your pants.

Odpowiedz do tematu