|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] Jakie sprężyny do tyłu |
Autor |
Wiadomość |
daniel_b11
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,3 2000r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-06-2010, 11:57 [MSS 1.3] Jakie sprężyny do tyłu
|
|
|
Zastanawiam się nad wymianą sprężyn tylnych w moim mssie. wydaje mi się że tył mojego samochodu siedzi dosyć nisko w porównaniu do przodu. Zwłaszcza gdy z tyłu siedzą dwie osoby. Na allegor znalazłem takie za 70-90 zł za sztukę oraz monroe za 130-160 zł za sztukę. w tych droższych w opisie podają że są one do samochodów o podwyższonej ładowności. Czy macie jakieś doświadczenia w kwestii wymiany i zakupów sprężyn. Jeśli tak to proszę o opinie. |
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 13-06-2010, 13:36
|
|
|
Niedawno wymieniałem tylne zawieszenie, zastanawiałem się nad tymi niedrogimi sprężynami z allegro, ale opinie w sieci były niezachęcające. Koniec końców kupiłem Lesjofors i jest super - przy max załadowanym samochodzie 4 dorosłe osoby + bagaże po dach - nic nie obciera ani nie dobija
Monroe nie znam z autopsji, ale kilka osób mi odradzało amortyzatory i sprężyny tej firmy. |
|
|
|
 |
daniel_b11
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,3 2000r.
|
Wysłany: 13-06-2010, 16:03
|
|
|
U mnie w tej chwili też nic nie ociera ani nie dobija ale po prostu tył siedzi nisko zwłaszcza z jakimś obciążeniem no i dodatkowo mocno buja na nierównościach. Chcę je wymienić zwłaszcza ze względów wizualnych. Samochód w tej chwili wygląda jakoś nienaturalnie mając spory prześwit pomiędzy przednim kołem a rantem błotnika i minimalny z prześwit nad tylnym kołem. Co do amortyzatorów monroe to też słyszałem raczej złe opinie ale w tym przypadku zasugerowałem się sporą ceną. |
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 13-06-2010, 20:31
|
|
|
Dla względów wizualnych... zmień samochód
Jak wszystko działa, zawieszenie nie dobija pod obciażeniem, to sprężyny są sprawne. A jak czujesz, że źle się prowadzi i brakuje tłumienia, to nie wina sprężyn, tylko amortyzatory się pewnie kończą, zrób test na ścieżce diagnostycznej, będziesz wiedział |
|
|
|
 |
|
|