Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Coś zaczeło bolec moją Cari
Autor Wiadomość
Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2010, 23:14   [Cari 1.6] Coś zaczeło bolec moją Cari

Witam. Dzis moj misiek oszalał, podczas jazdy zaczął przerywać, a obrotomierz wariował, po prostu wskazówka latała po całej skali. Zjechałem na pobocze i zgasiłem silnik, zajrzałem pod maskę ale nic nie zauważyłem bo już ciemno było. Dobrze ze byłem 200m od domu, odpaliłem silnik i już normalnie dojechałem. Dodam ze z pod maski dziwny dzwięk się wydobywa jak by od któregoś koła pasowego. Jutro jak będę mieć czas to zajrzę do tego, ale może ktoś wie od czego zacząć?

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 15-06-2010, 23:57   

to może być wiele rzeczy kable WN cewki, przepływomierz, lambda, czujnik położenia wału, i ja obstawiałbym raczej to ostatnie musisz sprawdzić bądź wymrugać błędy

Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2010, 08:01   

od kabli i lambdy obrotomierz chyba by nie wariował. Nie wiem czy wyjaśniłem się jasno z tym obrotomierzem, latał po całej skali niezależnie od faktycznych obrotów silnika.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-06-2010, 08:40   

A czy kontrolka od ładowania się nie zaświecała. Sprawdź może masę silnika bo jak nie łączy to auto raz może przerywać a raz jechać ok i różne cyrki mogą się dziać.

Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2010, 13:14   

Kontrolka ładowania swieci mi sie odkąd kupiłem cari :P
Już znalazłem przyczynę, koło pasowe wału sie rozpadło, przesunęło się w strone bloku, mam nadzieje ze nic sie nie powazniejszego nie uszkodziło.

Odpowiedz do tematu