Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
18-06-2010, 12:57
Dobry lakiernik w Warszawie
Autor Wiadomość
Rybsztein 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 09 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-06-2010, 22:01   Dobry lakiernik w Warszawie

Niestety i mnie dopadly efekty bardzo slabego lakieru w Lancerku :( , a wiec szukam lakiernika, ktory by mi porobil wszystkie odpryski na masce i pare innych rzeczy ( kilka progów ).

ASO chce malowac oczywiscie kazdy element a to wyceniaja na 500pln. Biorac pod uwage ilosc elementow to wyjdzie mi ze caly samochod musze malowac a to nawet nie chce myslec ile kosztuje. Samochod nie ma jeszcze roku a wyglada gorzej niz samochody, ktore jezdza po kilka(nascie) juz lat ( cholerni ekolodzy ).

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 18-06-2010, 10:02   

www.setniewski.pl
Ja tam robiłem rysę i byłem bardzo zadowolony. Fakt, że robiłem z AC, więc sobie zaśpiewali tyle ile chcieli, mnie to nie interesowało :)

mkrawcz1 
Mitsumaniak
01975/KMM

Auto: CY3A/CW8W
Wysłany: 18-06-2010, 10:41   

Zadaj raczej pytanie na forum mazowieckim: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=55

marcin.lancer 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.5 Invite
Wysłany: 18-06-2010, 12:41   

ja mam ten sam problem z lakierem tylko mam odpryski na nadkolach, ja wiem ze takie rzeczy są urazami mechanicznymi i nie podlegaja gwarancji ale powiem szczerze to ze naprawde lakier w lancerze to naprawdę porażka i jestem ciekaw czy ktoś próbował robić coś w ramach gwarancji z takim czymś

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 18-06-2010, 12:57   

mkrawcz1, dokladnie tak.
Panowie przenosze do dzialu regionalnego.

Rybsztein 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 09 1.8 Invite
Wysłany: 18-06-2010, 15:47   

Dzieki, mkm, zastanawialem sie wlasnie gdzie o tym w ogole pisac.

Apropos lakiernika jeszcze - czy w ogole znajdzie sie taki ktory zgodzi sie na usuwanie odpryskow bez malowania calych elementow - do zagiec itd? Czytalem, ze to wcale nie takie oczywiste. Dzisiaj w Auto GT mi powiedzieli, ze malowanie samochodu w 6k sie zamknie. Fajnie, tylko co z tego jak za pol roku bedzie wygladal tak samo i jak bede tak malowal co pol roku to za 5 lat nikt mi tego samochodu nie kupi, bo bedzie mial 5 cm lakieru ..... problem jest w jakosci lakieru i lakierowanie tym samym lakierem sprawy nie zalatwi. Dlatego chodzi mi o lakiernika dobrego, ktory niekoniecznie uzywa tych dziadoskich wodnych lakierow.

Swoja droga, dzisiaj czyszczac progi pod listwa zauwazylem, ze zakladajac listwe przytarli prog i "ladnie" to zamalowali i ukryli pod listwa ktora okazuje sie byc zle spasowana .... wszystko bym olal gdyby nie rdza ktora zaczela sie tam robic ... samochod ma 8 miesiecy, nie dosc ze pelno odpryskow, to jeszcze sobie zaczal rdzewiec, bo ktos spartaczyl robote. W srode maja zdjac listwe i zobaczyc co sie dzieje, pewnie beda sciemniac ze to moja wina, bo listwe sam odgialem i zaczela sie pod nia dostawac woda albo cos w ten desen ..

staniek 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 GLS
Wysłany: 26-06-2010, 16:42   

Luk napisał/a:
www.setniewski.pl
Ja tam robiłem rysę i byłem bardzo zadowolony. Fakt, że robiłem z AC, więc sobie zaśpiewali tyle ile chcieli, mnie to nie interesowało :)

Luk, ja ostatnio przy okazji byłem u tego pana. Mieszkam niedaleko, więc zaszedłem, aby mi coś tam wycenił. Po powrocie do domu wygoglałem opinie w necie na jego temat i postanowilem omijać ten zakład. A możesz napisać co dokładnie u Ciebie robił?

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 26-06-2010, 19:58   

staniek, jak mi polecono ten zakład, to też poczytałem opinie i też się zastanawiałem :) Ale poszedłem, bo jak pisałem w jakimś wątku, byłem niejako "z polecenia" - powołałem się na osobę, która tam często serwisowała swojego Jaguara :)

A co mi robili? Rysę gwoździem przez dwoje drzwi, do podkładu. Zrobili idealnie, no może jedno czego bym się czepił, to leciutkie popryskanie lakierem uszczelki, widoczne po otwarciu drzwi pod pewnym kątem... Cena "prywatnie" to było 800 zł (ale i tak robiłem z AC). Generalnie bardzo przyjemnie, szybko (następnego dnia odebrałem), w gratisie trochę naprawili rysę na masce (trochę, bo ją widać, tylko dużo mniej), nic mi nie mówiąc. Ponieważ było trochę papierkowej roboty (leasing, ubezpieczenie, faktury itp), nie czekali aż wszystko przepchnę, zrobili wcześniej, "na gębę". Ale tak jak piszę, powołałem się na ich dobrego klienta... :)
Trochę byłem zaskoczony ich zaangażowaniem w moją sprawę, bo robota mała, a widziałem czym się zajmują (restauracja starych samochodów). Widziałeś te Corvetty? :D
Zawsze możesz powołać się na to forum i na mnie z forum, nie wiem, czy będą pamiętać mojego Lancera (szary sportback), ale może będzie inna rozmowa :)

PS. Może być tak, że zadowoleni nie piszą opinii, a te parę złych po wieki będzie wisieć w necie... Kiedyś zaliczyli wpadkę i się to za nimi ciągnie... Ale nie wiem.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 28-06-2010, 18:41   

Czarek
Renowacja lakieru - kompleksowe PRO usługi w przystępnej cenie :)
tel: 517466248 lub 600382861

Podobno bardzo dobry fachowiec,robił lakier kilku znajomym i go chwalili.

TysoN 
Nowy Forumowicz

Auto: Space star 1.6 Familly
Wysłany: 05-08-2010, 08:23   POTrzEBNY DOBRY TANI LAKIERNIK W WAWIE

Potrzebuje jakiegoś dobrego lakiernika z warszawy do renowacji natkola bo sie purchle mi porobiły jak macie jakieś sprawdzone warsztaty to dajcie namiar

Odpowiedz do tematu