|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z alternatorem |
Autor |
Wiadomość |
gumisss1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2005, 23:15 Problem z alternatorem
|
|
|
Pomocy!!!Strasznie mi się grzeje alternator,wymieniłem już w nim diody,regulator napięcia,szczotkotrzymacz,szczotki,łożyska a on nadal się grzeje.Co to może by??? |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 12-08-2005, 07:48
|
|
|
A wcześniej się nie grzał? Sprawdź, czy nie jest zanieczyszczony wiatraczek alternatora (chyba jest jakoś w obudowie) i czy wlot powietrza nie jest przypchany. A może grzeje się, bo akumulator jest dość wyeksploatowany i jest duży prąd ładowania? |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
gumisss1 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2005, 10:32
|
|
|
Wcześniej się nie grzał,wlot powietrza nie jest przypchany,akumulator wymieniłem bo też to mi przeszło przez myśl.Sprawdze jeszcze ten wiatraczek,a może coś jest nie tak z wirnikiem?? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 12-08-2005, 10:38
|
|
|
A jakie masz napieci ladowania akumulatora? Jak mialem ok. 22V alterek grzal sie szybciej niz kolektor wydechowy - przyczyna - upalone polaczenie masowe w regulatorze napiecia (NOWYM) |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
gumisss1 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2005, 10:52
|
|
|
Napięcie ładowania mam w granicach 14---14,6V,ale sprawdze jeszcze to połączenie w regulatorze. |
|
|
|
 |
|
|