|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak wyjąć fotele. |
Autor |
Wiadomość |
Adrianeo
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 98r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-09-2011, 12:26 Jak wyjąć fotele.
|
|
|
Witam. Mam pytanie. Czy ktoś może wyjmował fotele w carismie I? od czego muszę zacząć aby je wyjąć? Odłączać akumulator czy nie? Jak odepnę czujnik od poduszek bocznych to nie będzie potem problemu? Oraz jak ktoś mógłby powiedzieć które śruby odkręcać? |
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10-09-2011, 13:27
|
|
|
odłączasz aku na jakieś 30 min przed odkręcaniemi foteli, ogólnie masz 4 śruby z tego co kojarzę, po jednej na każdym rogu, odkręcasz je, rozpinasz kostkę od poduchy i wyciągasz, jak będziesz je wsadzał to tak samo, po podpięciu kostki poczekaj z 30min i dopiero podłącz aku |
|
|
|
 |
piter99
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.6 '98
|
Wysłany: 14-09-2011, 20:42
|
|
|
Fotele przód:
Klucz nasadowy 15 . Śruby z przodu są pod zaślepkami, z tyłu foteli lepszy dostęp, choć trzeba wciskać klucz przy tunelu środkowym( oczywiście musisz przesunąć max do przodu). Zdemontuj zagłówki z foteli, będzie łatwiej wyciągnąć.Co do poduszek nie wiem bo takowych nie posiadam.Pozdro |
_________________ Poprzednio:Lada 2107 Plus jeszcze kilka innych pierdzipędów...
Ford Sierra 2.0
Hitlerwagen Golf I, II, III
Bella Alfa 146 Boxer
Mazda 323f 1.5,
Mazda 323f 2,0 V6
Teraz; Cari 1,6 98
A tak naprawdę jestem motocyklistą i się tego nie wstydzę:-)
 |
|
|
|
 |
muusk
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GLS TD 1998r
|
Wysłany: 16-09-2011, 00:12
|
|
|
Jak probowalem odkrecac to skapitulowałem na 4 srubie kolo recznego (za chiny nie szlo odkrecic trzeba bylo 'odrdzewic' potem szlo lepiiej ale zaniechalwm wyciagania foteli , najlepiej miec grzechotke i nasadowe i/ lub wyjac czarny plastik z okolic recznego |
|
|
|
 |
seba3020
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
|
Wysłany: 05-11-2011, 15:37
|
|
|
Wystarczy zdjąc zaslepki 2 z przodu fotela i jedną z tyłu od strony drzwi odkręcic tunel środkowy 2 śruby w podłokietniku jedna na łączeniu tunelu i masz luks dostęp ja wyjmowałem u siebie i klucz 15 . A własnie jak masz poduchy to odłącz aku jak kolega pisał wcześniej.pozdrawiam i powodzenia |
|
 |
|
|