Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harpagan
15-10-2007, 02:21
Ecu wymienione i wszystko działa!!!
Autor Wiadomość
lukamar
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2006, 10:24   Ecu wymienione i wszystko działa!!!

Witam
Właśnie przełożyłem ecu od innego colta - nie trzeba było nic resetować ani przekładać ecu immo i zamków - odpalił od razu.
Obroty trzyma idealnie - po paru minutach nauki wolnych obrotów zjechał dokładnie na 800. Włączenie odbiorników prądu i klimy - DALEJ trzyma 800-850 obrotów!! Przypomne ze wczesniej obroty zjeżdzaly do 400-500. Wszystko wskazuje na to że krokowiec odżył pod kierunkiem nowego ecu. Co prawda powinienem poczekać az ostygnie i sprawdzic jak odpala na zimnym, ale sie nie moglem sie powstrzymac z newsami :) .
Przy okazji fotki nowego ecu:

Jeden z kondensatorów ma coś na sobie co dla mnie wygląda na wyciek (czerwona strzałka) - czy to kwalifikuje go do wymiany? Mozna z tym jezdzic czy lepiej wymienic od razu?
Druga czerwona strzałka to 2 zlepione scalaki - podobnie jak w poprzednim ecu, z tym że wygląda to na fabryczną robotę, druga strona ecu jest czysta. Po co się to robi?

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2006, 10:40   

No to gratulacje :D

Kondensator faktycznie wygląda be be. Do wymiany najlepiej wszystkie - im wcześniej tym lepiej, żeby nie zrobiło się jak z tamtym kompem.
Niektóre elementy na płytkach faktycznie zalewa się klejem - nie wiem czemu ma to służyć - możliwe, że po to, aby przy drganiach nic nie puściło.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2006, 22:12   

he he - gratulacje, ale już wiem, bo romawialiśmy przez telefon :)
co do tego kleju, to 2 sprawy:
- przewodzenie ciepła
- w układach o wysokiej częstotliwości posiadania stałego układu - bo tam w zależności od odległości np. kondensator-cewka przy milimetrowych ruchach zmienia się częstotliwość rezonansowa pracy.
tym niemniej glutwnicę już spakowałem - przywieź ECU i wymieniamy

Odpowiedz do tematu