|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Filtr przeciwpyłkowy-Wymiana obudowy |
Autor |
Wiadomość |
diilthc
Forumowicz Stary Lis

Auto: Carisma DI-D 2003
Kraj/Country: Spain
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lut 2010 Posty: 36 Skąd: Tarnobrzeg
|
Wysłany: 11-07-2010, 22:16 [Cari 1.9DI-D] Filtr przeciwpyłkowy-Wymiana obudowy
|
|
|
Witam,
Zastanawiam sie od wczoraj nad wymianą całej obudowy [zdj ] filtra przeciwpyłkowego.
Moja Carisma nie posiada filtra, ale znalazłem wczoraj na złomie Cari Advance, która posiada ten filtr.
Stąd moje pytanie,
Czy nie ma żadnych przeszkód żeby wymienic cąłą tą obudowe, i czy filtr bedzie funkcjonował poprawnie po takim zabiegu? |
|
|
|
 |
Faraday
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 252 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 12-07-2010, 18:43
|
|
|
No ale będziesz musiał wymienić cały "Cool unit" a to wymaga rozmontowania układu kllimatyzacji, opróżnienia go itp. rzeczy... bo chyba o to chodzi? |
|
|
|
 |
shymo
Mitsumaniak

Auto: Carisma 2002 DID, 115KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Paź 2009 Posty: 53 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-07-2010, 14:42
|
|
|
Tu jest FAQ odnośnie filtra ppyłkowego i na stronie 5 manual jak to zrobić gdy się go nie ma Cytat: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1891&postdays=0&postorder=asc&start=60 |
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 16-07-2010, 10:41
|
|
|
dokładnie przeczytaj ten wątek, kawałek ostrego krótkiego noża i do roboty. Ja wyciąłem otwór demontująć tylko schowek, nie demontowałem tej dolnej metalowej poprzeczki.
Uwazaj tylko ja bedziesz ciął pionowo z lewej, żeby nie zahaczyć o wymiennik.
POzdr.
to jest całkiem łatwe. |
|
|
|
 |
|
|