Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Poligon Gdańsk - spotkania
Autor Wiadomość
fat 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer S/B 1.8 MIVEC, 2008r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-07-2010, 09:56   Poligon Gdańsk - spotkania

Witam,

jestem tu w miarę nowy (śledzę forum od jakiegoś czasu, ale mało się udzielam ;]) i chciałem się spytać czy umawiacie się jakoś na jazdy po poligonie? Pytam, bo byłem kiedyś sam i bałem się gdziekolwiek wjechać moim seryjnym pininem (pare fotek). Nie ukrywam, że jestem początkującym terenowcem i miło by było jakbym mógł się kiedyś podpiąć pod jakąś ekipę ;]

Pozdrawiam

AndrzejM22 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,5 TD Krótkie
Wysłany: 21-07-2010, 17:05   

Koledzy ogólnie z trójmiasta z forum jeep.org dość często jeżdżą w terenie. Również po poligonie. Warto z nimi pogadać . Albo na forum albo zagadać do pierwszego lepszego zmotanego Jeepa.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 22-07-2010, 07:45   

Fat zapytaj o to na forum regionalnym. Z tego co ja wiem to Kibloo i Remek oraz inni czlonkowie P.O.C. Polska odwiedzaja to miejsce.

fat 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-07-2010, 22:58   

No właśnie widziałem na forum jeepa, że jeżdżą co niedziele praktycznie, ale myślałem, że może tutaj też jakieś regularne spotkania są organizowane.
Dzięki za odpowiedź.

mstrucz 
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Wysłany: 08-08-2010, 20:14   

Nie do końca w temacie ale jako że jestem z okolicy to mam pewną poradę. Tez jestem początkujący w tym temacie, a moje auto nie ma reduktora jak u kolegi, ale zakupiłem ostatnio "Przewodnik 4x4 po Polsce" Auto Świata no i z kolega wybraliśmy się w 2 auta jedną z nich - na pobliskie Kaszuby. No i powiem że rewelacja. Pierwszy raz korzystaliśmy z roadbooka i powiem że zarówno on jak i żona w roli pilota sprawdzili się doskonale. Trasa asfaltowo - terenowa (szuter, błoto, piach, płyty, kamienie i bruk) ale tej w terenie naprawdę dużo no i - chociaż napisane że niby każdy SUV 4x4 powinien przejechać - miejscami naprawdę potwornie trudna (dla mnie i mojego auta) bo i bardzo strome długie podjazdy i zjazdy po drodze z wyżłobionymi deszczem kanałami i nagłe zjazdy w głębokie błoto i zjazdy polem w wyżłobionych koleinach i drodze gdzie trzeba zjechać na dół bo cofnąć się nie da a po bokach ściany, że drzwi nie otworzysz. Całe szczęście że mam AT - ki i mocną wolną jedynkę - do zjazdów i podjazdów akurat. Dlatego też bardzo polecam albo właścicielom aut takich jak moje albo komuś kto zaczyna w terenie - trasy piękne i naprawdę wymagające (z 10 kg błota po myciu podwozia) a do tego legalne - wszystkie dostępne dla ruchu. (kilka fotek w mojej galerii).

fat 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-08-2010, 09:52   

Też chciałem się na tą trasę wybrać, ale nie bardzo miałem z kim :( Jak ktoś byłby chętny (może Ty mstrucz drugi raz, np w przeciwną stronę hehe :]) to ja bardzo chętnie pojadę. Możemy spróbować też tej trasy w Borach ;]
Tymczasem kilka fotek z wczorajszego lajtowego jeżdżenia po poligonie http://picasaweb.google.c...oligon08082010#

Odpowiedz do tematu