|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Reflektor przedni |
Autor |
Wiadomość |
ciniak
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 168 Skąd: Nowy Tomyśl
|
Wysłany: 07-10-2010, 00:10 Reflektor przedni
|
|
|
Kilka dni temu zauważyłem, że prawy przedni reflektor "pulsuje" góra-dół jakby nie mógł się zdecydować na jakiej wysokości pozostać. Wielkość ruchów góra-dół odpowiada ok 1/4 zakresu między jednym poziomem a drugim, czyli niewiele, ale jest to bardzo irytujące. Sprawdziłem styki i wyglądają OK, zastanawiam się czy to wina silniczka czy są tam jeszcze jakieś czujniki "rozkazujące" silniczkowi. Dodam, że dzieje się to tylko w trzech pierwszych zakresach (0 - 1 - 2) czyli tych najbardziej używanych. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 07-10-2010, 08:34
|
|
|
Rozbierz przełacznik, możliwe, że się zasyfił i zaczyna głupiec. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ciniak
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 168 Skąd: Nowy Tomyśl
|
Wysłany: 07-10-2010, 22:13
|
|
|
robertdg napisał/a: | Rozbierz przełacznik |
Hm na to nie wpadłem, bo pomyślałem, że jak to wina przełącznika to szwankowałyby oba reflektory. No ale nie zaszkodzi sprawdzić - jutro. |
|
|
|
 |
sullivan
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI LS
|
Wysłany: 10-10-2010, 12:53
|
|
|
Mi nie działa całkiem sterowanie lewym reflektorem, z prawym jest wszystko w porządku, dobrze że jest ustawiony w położeniu 0. Wydaje mi się że to wina silniczka ale na wszelki wypadek sprawdzę jeszcze styki. |
|
|
|
 |
|
|