|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Zepsuty silniczek krokowy. Jak lub gdzie naprawić |
Autor |
Wiadomość |
chesty
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 94r 1.6 113KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-06-2009, 21:28 [CA4A 1.6] Zepsuty silniczek krokowy. Jak lub gdzie naprawić
|
|
|
Mam problem z wolnymi obrotami więc wykręcilem przepustnicę i silniczek krokowy by przeczyścić. Znalazłem tu na forum jak sprawdzic czy sielniczek działa. Po pomiarze oporów na pinach okazało się, że miernik wskazuje 30 Ohm tylko po połączeniu 1 i 2 pinu (5 i 6 w zaleznosci jak patrzymy) a na reszcie pinów nic.
Pytanie: czy da sie go jakoś samemu naprawić lub kto by mógł sie tego podiąć? |
|
|
|
 |
affectpct
Mitsumaniak MM Fan

Auto: Kia Shuma 1.5 Soprt
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Cze 2009 Posty: 171 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 24-06-2009, 11:48
|
|
|
mógłbyś podać linka do tematu jak sprawdzić silniczek?? |
|
 |
chesty
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 94r 1.6 113KM
|
|
|
|
 |
Matejo
Mitsumaniak Mateusz

Auto: Colt CA5A
|
Wysłany: 06-08-2009, 21:55
|
|
|
przepraszam ale gdzie znajduje się silnik\czek krokowy czy jakoś tam poniewż mam problem zakrótko włancza się ssanie przy odpoaleniu na zimnym.
Czasami obroty wogóle się nie podnoszą i samochó po odpaleniu cały się mocno trzęsie,
czasami wchodzi ładnie po odpaleniu i nagle spada poniżej 500.
Co to może być , czy można to jakoś naprawić , jkimś sposobem pod domem a nie w warsztacie.
Aha jak jest ciepły to jest już wszystko ok. |
|
|
 |
|
|