|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] 2.5V6 SE, 2000r, sedan, Zduńska Wola |
Autor |
Wiadomość |
kurgan
Nowy Forumowicz
Auto: Honda
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-08-2010, 09:49 [EAx 97-04] 2.5V6 SE, 2000r, sedan, Zduńska Wola
|
|
|
Witam jeszcze raz. Jako, ze w mojej glowie rodzi sie plan wymiany auta (choc z wielkim bolem) pojawila sie opcja zakupu galanta. Kilku znajomych ma V6 i GDI 2,5 chwala sobie wiec i ja pomyslalem, zeby zostac przy japonczku. Stad do Was Mitsumaniaki bede mial kilka pytan.
Do tej pory ganialem civiciem hb z 93 no i auto ma swoje choroby, a mianowicie rdze. Mam pedantyczne podejscie do auta i kazda rdza i wgniot spedza mi sen z powiek chce kupic cos co ma 'mocnejsze blachy'. I tu pytanie:
1) W galach tez pojawia sie rdza na tyle. Na ile skutecznie mozna ja usunac i na jak dlugo jezeli przy zakupie ona jest i zechce ja usunac u jakiegos lakiernika?
W hondzie po sezonie znow wylaza bable. I raczej nie ma bata, zeby ja pozegnac w 100%.
W okolicy mam handlarza pana ze Złotoryi, ale juz sie naczytalem na forum o nim i stwierdzam, ze nie do konca jest on uczciwy Choc moze przejade sie do niego zobaczyc z ciekawosci, bo ma dwie fury aktualnie.
Pojawiaja sie auta od pana ze Slaska (auto-raj) Warto? Uczciwy? z opinii na forum wnioskuje, ze jest w porzadku i uczciwy.
Ile dodatkowo doliczyc oplat? 19% akcyzy przy tej pojemnosci i z 500 na rej. jakies znacznki jezeli auto jest zza zachodniej granicy?
Aktualnie interesuja mnie
http://allegro.pl/item118...bezwypadek.html
Kod: | Rok produkcji (1900 - 2100): 2000
Przebieg (km): 176120
Pojemność silnika (cm3): 2496
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: inny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Radio+CD, Tempomat, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony
Zamów inspekcję Co to jest inspekcja pojazdu?
Opis
MITSUBISHI GALANT 2.5 V6
"SPORT EDITION"
przebieg: 176.120 km
kolor: malve metallic
moc: 120 kw / 163 PS
Samochód sprowadzony z Niemiec, odkupiony bezpośrednio z prywatnych rąk od PIERWSZEGO WŁAŚCICIELA. Technicznie i wizualnie Galant jest w bardzo dobrym stanie jak na swoje lata.
100% BEZWYPADKOWY, co można sprawdzić elektronicznym czujnikiem do grubości lakieru na miejscu. Oryginalny przebieg udokumentowany książką serwisową oraz fakturami z przeglądów TÜV. Wszystkie przeglądy były dokonywane zawsze na czas w ASO MITSUBISHI. Ostatnią inspekcję auto przeszło w Październiku 2009r. podczas której wymieniono: tarcze, klocki przód, płyn chłodniczy oraz nabito i odgrzybiono klimatyzację.
Lakier bez rys, wgnieceń, wolny od ognisk rdzy. Wnętze czyste i pachnące-właściciel niepalący. Silnik, skrzynia biegów oraz zawieszenie jak w nowym aucie.
Do samochodu dołączam kompletną dokumentację niemiecka oraz 3 oryginalne kluczyki. Na chwilę obecną można się nim poruszać, posiada ważne tablice zjazdowe oraz OC.
WYPOSAŻENIE:
• ABS
• WSPOMAGANIE KIEROWNICY
• 4 x AIRBAG
• C. ZAMEK NA PILOTA
• 4 x EL. SZYBY
• EL i PODGRZ. LUSTERKA
• CLIMATRONIC
• ZEGARY "HIGH CONTRAST"
• 17" ALUFELGI
• 2 x PODŁOKIETNIK
• RADIO CD/MP3 4x50W
• TEMPOMAT
Więcej informacji udzielę pod nr
tel. 880-221-288
|
2)http://allegro.pl/item1185830210_mitsubishi_galant_2_5_v6_sport_edition_00_alu_kli.html
Kod: |
MITSUBISHI GALANT 2.5 V6 SPORT EDITION
XII 1999 MODEL 2000
Pojazd SPROWADZONY z Niemiec, pełna dokumentacja, DO OPŁAT
Stan BARDZO DOBRY
zapraszam do oglądania "na żywo"
Kolor: SZARY / SREBRNY METALLIC
- DODATKOWO - do opisu górnego:
Alufelgi 17"
Centralny zamek z pilotem
Podgrzewane lusterka
4 x Elektryczne szyby
KLIMATYZACJA typu KLIMATRONIC
Skórzana kierownica
Podłokietnik
Halogeny
Chromowane elementy wykończenia wnętrza
4 x Airbag
Doskonale utrzymana WELUROWA tapicerka
Regulacja ustawienia świateł
Regulacja kierownicy
|
3)http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-sportedition-v6-gaz-C14589636.html
Kod: | MITSUBISHI GALANT SPORTEDITION V6 163KM + GAZ!
Witam! Posiadam na sprzedaż auto Mitsubishi Galant w wersji SportEdition o mocy 163KM z manualną skrzynią biegów wyprodukowane w Japonii w 1999 roku z fabrycznym sportowym obniżonym zawieszeniem Einbach -30mm. Auto zarejestrowane w Polsce od stycznia 2010r. Aktualny przebieg to 190 000km (Tuv z 2009 roku przy przebiegu 170 000km). W lutym tego roku założyłem sekwencyjną instalację gazową świetnie się sprawdzającą (pozostaje na 2 letniej gwarancji). Spalanie gazu do tej pory nie przekroczyło 11 litrów na 100km. Także w efekcie mamy oszczędne a zarazem sportowe autko. Pierwsza rejestracja Galanta to 02.09.1999 rok. Pełna dokumentacja, książka serwisowa, Tuv. Galant bardzo zadbany, serwisowany traktowany jak członek rodziny. Jeździ na oleju Elf Excelium 5w40.
Wyposażenie:
Welurowa tapicerka
5 zagłówków
klimatyzacja typu KLIMATRONIK
2 podłokietniki
skórzana kierownica, skórzana gałka zamiany biegów, skórzana dźwignia hamulca ręcznego
regulowana kierownica
4 poduszki powietrzne
4 elektryczne szyby
elektryczne lusterka
elektroniczne zegary HIGH KONTRAST
halogeny
Fabryczne sportowe ospojlerowanie montowane tylko w wersji SportEdition
centralny zamek na pilota
radio + 6głośników + elektryczna sprawna antena
TEMPOMAT
wspomaganie kierownicy
15 calowe felgi stalowe z dobrymi oponami zimowymi
17 calowe alufelgi marki BORBET z bardzo ładnymi oponami letnimi FULDA(przód) i
GOODYEAR(tył)
Galant na bieżąco serwisowany. Od stycznia 2010 wymieniłem:
wahacz przedni dolny
końcówka drążka lewa
piasta lewa przednia
tarcze i klocki hamulcowe przednie
zregenerowana przekładnia kierownicza
osłony przekładni kierowniczej
wszystkie płyny
ustawienie geometrii - przód, tył
dwa zużyte hydrauliczne popychacze zaworów
uszczelka pokrywy zaworów
kompletny rozrząd razem z pompą wody (lipiec 2010, gwarancja na 90 000km lub 6 lat)
sworzeń przedniego lewego górnego wahacza.
Wszystkie płyny. |
4) forumowe srebrne kombii z zachodniopomorskiego ZMY.... ale widzialem profil na forum mniej wiecej wiem co i jak
albo moze tak:
manual, klima, v6 163 km, najchetniej z lpg (wiem profanacja hehe, ale od jakiegos czasu twierdze, ze profanacji dokonuje rzad na moim portfelu jak tankuje benzyne:) ). nadwozie kombi/sedan, najchetniej opcja avance. nie za mocno wygorowane i skomplikowane kryteria?
jak tego szukac? przyznam sie, ze troche mi sie miesza, avance, sport, gdi 150km 160 km
z gory dziekuje za pomoc i prosze o wyrozumialosc w mitsu jestem zieolny. a najlatwiej znalezc pomoc i opinie wsrod userow, a nie mechanikow.
ale sie spocilem, zeby ogarnac ten topic |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 13-08-2010, 19:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Szwagroz
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
|
Wysłany: 12-08-2010, 10:16
|
|
|
ooo widzę kolega idzie tym samym torem co ja, też z HC HB 93 przesiadłem się do galanta, tyle że ja do 2,0 i właśnie stoi u gazownika na montazu lpg. i nie widze tu żadnej profanacji w montowaniu gazu. Opini na forum o handlażach bym raczej nie brał na 100% powaznie, często jest tak że handlarz handlarzowi świnie podkłada i go smaruje błotem. temat Zyklon poruszany był wielokrotnie (zyklon tylko robi fotki i wystawia na allegro), ten gal jest prawdopodobnie od pana Dariusza Rypińskiego, ten pan ma problemy z rocznikami i ciężko z nim się targuje. Trzeba uważać umawiając się z nim w Elblągu w serwisie Mitsu, bo on tam praktycznie jest jak u siebie z wszystkimi na ty, ja jak kupowałem od niego to dobre 1,5h go oglądałem zanim kupiłem, + taki że wystawia fakture i taniej jest przy rejestracji. Na razie przejechałem trochę ponad 1000 km i wszystko git, jestem zadowolony, ale prawda jest taka że taki sprowadzacz sam do końca nie wie co sprowadził. |
|
|
|
 |
sebo199
Mitsumaniak
Auto: BMW 525 td
Pomógł: 19 razy Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: Kolonia Myśliborzyce
|
Wysłany: 12-08-2010, 12:25
|
|
|
Co do pierwszego to brak fotek silnika i raczej jest to końcówka 99 roku. W 2000r. szły już avance. Chyba że się mylę to proszę o poprawkę starych wyjadaczy.
Drugi od Zyklona. Tapicerka w Galantach jest bardzo trwała a tutaj masz boczek wytarty od kierowcy i to mocno.
Do sprowadzonych musisz doliczyć około 3 tys na opłaty (chyba że sprzedający pomoże Ci coś załatwić taniej z opłatami), i pakiet startowy minimum 1500zl.
Ten trzeci ma moim zdaniem wysoką cenę. Jest może zadbany i doinwestowany ale to i tak jest rocznik 99 więc troszkę ktoś zaszalał z ceną.
Jako właściciel czwartego nic nie napiszę na jego temat. Jak by coś to zapraszam na priv. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 12-08-2010, 16:51
|
|
|
Auto numer 3 opisane tutaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53829 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
kurgan
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-08-2010, 21:42
|
|
|
dzieki za opinie panowie. wszystko wyjasni sie za jakies 8 do 14 dni. wiec zostaje mi opcja 3 i 4 z wyzej wymienionych galow. kolego od kombi jak juz bede wiedzial co i jak to ew. zaczne zawracac glowe, a tak lekko wybiegajac w przyszlosc nie ma sensu robic apetytu sobie za mocno |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 12-08-2010, 23:16
|
|
|
kurgan, jesteś nowym userem zatem:
- temat dotyczący interesującego Cię auta ma mieć następujący wzór
Wzór posta w dziale "Chcę Kupić Galanta"
- zanim napiszesz temat, użyj szukajki - dzięki stosowaniu wzoru posta można łatwo znaleźć czy interesujące Cię auto nie było już na forum
Ja teraz posprzątam
W razie problemów ze wstawianiem zdjęć pisz na priva |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-08-2010, 23:33
|
|
|
Odnośnie aut 1 i 2.
1. Odpicowany na sprzedaż, ładnie wygląda na zdjęciach. Tak jak już pisał sebo199, to rocznik 1999. Koniecznie foto komory silnika.
2. Zyklon nie miał ciekawych miśków w przeszłości. Fotel kierowcy styrany. Komora silnika świeżo malowana. Dlaczemu? Raczej zapomnij o nim. Wybór i tak należy do ciebie.
Rozumiem, że tylko pozostaje w okręgu zainteresowań misiek nr 3 i 4.
Do trzeciego Galanta dostałeś linka, proszę kontynuuj tam wątek. |
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
kurgan
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-08-2010, 07:38
|
|
|
fj_mike czytalem, wydawalo mi sie, ze zrobilem to jak nalezy, ale ok nie o tym. zreszta zdoktoryzowalem sie rowniez z poradnikow dot. silnikow itd. no i na co zwrocic uwage
czekam na lepsze zdjecia komory i tylnych nadkoli od pana od oferty ze zdunskiej |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-08-2010, 18:41
|
|
|
kurgan napisał/a: | wydawalo mi sie, ze zrobilem to jak nalezy |
Używaj szukajki, nazywaj temat jak we wzorze Dzięki tamu łatwiej przeszukiwać tematy. Edytuję tego posta i zostawię tylko "Zduńską".
kurgan napisał/a: | zdoktoryzowalem sie |
|
 |
|
|
|
 |
|
|