wycieraczki wycieraja maske i zatrzymoja sie w polowie szyby |
Autor |
Wiadomość |
damsand
Forumowicz

Auto: Outlander I Lift
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2010, 21:26 wycieraczki wycieraja maske i zatrzymoja sie w polowie szyby
|
|
|
siemka postanowilem wymienic srodkowy mechanizm wycieraczek i zobaczyc w jakim stanie jest silniczek . Mechanizm zatarty wiedz wymienilem silniczek tylko przjrzalem jak smar i zalozylem spowrotem. po wymienialem plastikowe zlaczeki wyregolowalem polozenie zeby sie palaki nie ocieraly o blache karoseri. I przy montazu ramion pojawia sie zonk . Zakladam w pozycji zero puszczam i wycieraja mi mache a raczej sie zatrzymoja ? Jak im pomagam ruszyc i wylanczam to sie zatrzymoja okolo 30cm od miejsca w ktorym sie powinny zatrzymac czyli tam gdzie byly pierwotnie przykrecone ? Silnnie kreci mechanizmy tez ?? pomocy? |
_________________ http://forum.mitsumaniaki...p=683418#683418
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 17-08-2010, 21:33
|
|
|
jaki masz silniczek od wycieraczek? bo są 2 wersje:
- spłaszczana w 2 miejscach
- wieloklin
jak spłaszczana, to załóż dokładnie odwrotnie jak jest teraz
jak wieloklin to musisz kombinować - tzn. jest 100% sposób, ale opisywania od groma, więc metodą prób i błędów dojdziesz |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 17-08-2010, 21:33
|
|
|
a srbubuj przestawic same ramiona do góry. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
damsand
Forumowicz

|
Wysłany: 17-08-2010, 21:49
|
|
|
----____o <<<<cos takiego jak zalozyc inaczej niz teraz nie czaje?
Jak dam ramiona do gory to jedna wycieraczka bedzie mi widok zaslaniac?
Ale silniczka nie wymienialem tylko mechanizm srodkowej wycieraczki bo byl zatarty pozatym uwazam ze powinny szybciej chodzic te wycieraczki bo jakos mulasto w bmw edit na 2 jak glupie a ja w ulewe nic nie widze:(
udalo sie w jednej lini ustawic zeby dobrze wycieraly ale silniczek zatrzymywal je na polowie szyby wiec przeciolem lake i przespawalem i teraz jest oka .Pozatym mysle ze silniczek jest podjechany dla tego tak sie stalo:D |
 |
Ostatnio zmieniony przez mkm 17-08-2010, 22:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
czarnymotyl
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer GLX 1994 kombi
|
Wysłany: 06-09-2010, 10:43
|
|
|
Nie wiem czy kolega już zrobił, ale miałem do samo. Musisz odkręcić wycieraczki i zdjąć czarny pas pod szybą, nad maską. tam zobaczysz ramiona wewnętrzne wycieraczki, i zobacz, czy nie spadł plastik na którym chodzą te ramiona, u mnie niestety ten plastik uległ zniszczeniu, gdyż to jest moim zdaniem najsłabszy element tego, nie staraj sie tego sam naprawić, bo widziałem juz wielu agentów, ale jedz na szrot i powyciągaj sobie te ramiona, gdyż.... plastik który sie prawdopodobnie zużył , masz taki sam pod nim, ktory porusza wycieraczką od strony kierowcy, jak odsłonisz to wszystko to sam zobaczysz. Powodzenia |
|
|
|
 |
damsand
Forumowicz

|
Wysłany: 06-09-2010, 15:57
|
|
|
no co ty naprawde? juz dawno to zrobilem silniczek sie zatrzymoje nie w tym miejscu co powinien wiec przespawalem ramie to tyle a jak masz problem z tymi plastikowymi zawleczkami to plastikiem na goraco i po sprawie |
 |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 07-09-2010, 07:36
|
|
|
silniczek to się pewnie zatrzymuje dobrze - po prostu po wykręceniu mechanizmu z podszybia trzeba włączyć silniczek i pozwolić mu wykonać obrót - wtedy zatrzyma się w odpowiedniej pozycji i dopiero wtedy montować ramiona
zwróć jeszcze uwagę na stan wieloklinu w ramionach - u mnie był lekko zmielony, więc piłka chińska i kilka rowków naprawiłem (wieloklin przy silniczku jest pancerny, wyciera się ten w ramionach)
zaczęło chodzić po tej operacji jak złoto |
|
|
|
 |
damsand
Forumowicz

|
Wysłany: 08-09-2010, 20:24
|
|
|
nie silniczek zatrzymoje sie okolo 30 stopni od miejsca gdzie powinien sie zarzymc niewiem czemu sie tak stalo moze dla tego ze zagladalem do niego wkazdym bac razie awarje juz usunolem |
 |
|
|
|
 |
czarnymotyl
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer GLX 1994 kombi
|
Wysłany: 08-09-2010, 22:17
|
|
|
plastik na gorąco ? rozwin te myśl |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 09-09-2010, 07:11
|
|
|
damsand napisał/a: | niewiem czemu sie tak stalo moze dla tego ze zagladalem do niego |
to chyba wiele wyjaśnia |
|
|
|
 |
damsand
Forumowicz

|
Wysłany: 12-09-2010, 21:24
|
|
|
no moze nie plastik ale takie palki silikonowe o roznych twardosciach i temperaturach zastosowania ropuszczane przez specjalny pistolet niewiem jak sie to fachowo rozwija |
 |
|
|
|
 |
|