|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kody bledow. |
Autor |
Wiadomość |
spox10
Nowy Forumowicz
Auto: Sonata 3.0 1997
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-08-2010, 16:22 Kody bledow.
|
|
|
witam.Koledzy mam w sonacie silnik i skrzynie mitsubishi.Automat zgubil 4 bieg.Na kompie pokazuje 002 4th not syncro i to samo przy 2 biegu.Czytalem posty i widzialem ze jest tutaj paru znawcow tych skrzyn Bylbym wdzieczny za rozszyfrowanie mojego problemu i z czym to sie wiaze.W warsztatach to juz wszystko do wymiany.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 13-08-2010, 09:28
|
|
|
Hej - coś takiego pokazuje się przy :
1. kiedy z jakichś powodów nie zapnie się bieg ( zawór cisnienia w skrzyni , lub zryte tarczki )
2. kiedy masz uszkodzoną instalację i masz zwarcie pomiedzy wyjsciem solenoidu a czujnikiem obrotów dla drugiej koronki )
[ Dodano: 13-08-2010, 09:29 ]
oczywiście mogą być inne przyczyny.. chociażby zwalony komputer.. ale to jest najpopularniejsze. |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
spox10
Nowy Forumowicz
Auto: Sonata 3.0 1997
|
Wysłany: 13-08-2010, 09:52
|
|
|
Jak mi podlaczal sie pod wejscie diagnostyczne to wspominal jabym mial jakies zwarcie w tej kostce czy to moze byc przyczyna problemu,ewentualnie gdzie szukac tych czujnikow.Dzieki za te podpowiedz i wdzieczny bede za inne sugestie.Gdyby bylt to tarczki 4 biegu to nie bylo by wielkiego problemu.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|